Τουρκία: Με δύο νεκρούς και τραυματίες σημαδεύτηκε η ψηφοφορία για τις εκλογές

Με δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες σημαδεύτηκε η ψηφοφορία για τις τοπικές εκλογές στην Τουρκία, την Κυριακή.

Το πρωί, ενώ η ψηφοφορία ήταν σε εξέλιξη, ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου Αχμέτ Γενέρ δήλωσε ότι η διαδικασία συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, ωστόσο λίγο αργότερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τα πρώτα

επεισόδια.

Σε συνοικία της Προύσας, ένας ψηφοφόρος έχασε τη ζωή του αφού πυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο από τους γιους του θείου του επειδή υποστήριξε υποψήφιο κοινοτάρχη που δεν ήταν συγγενής του.

Και στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας ξέσπασε συμπλοκή με πέτρες και ξύλα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του και 11 να τραυματιστούν.

Ένταση προκλήθηκε και σε συνοικίας της Σανλιούρφα. Ξυλοκοπήθηκε δικηγόρος επειδή υπέβαλε ένσταση σε ψηφοφόρο.

Σε άλλο περιστατικό στη Σανλιούρφα ξέσπασε καβγάς μεταξύ υποστηρικτών του ισλαμικού κόμματος Νέα Ευημερία, του κυβερνώντος ΑΚΡ και του φιλοκουρδικού DEM, που εξελίχθηκε σε συμπλοκή με αποτέλεσμα να τραυματιστούν με όπλο 15 άτομα.

Στο μεταξύ έξω από τα εκλογικά κέντρα είχαν σχηματιστεί μεγάλες ουρές προκαλώντας συμφόρηση. Κι αυτό γιατί οι ψηφοφόροι δυσκολεύονταν να διπλώσουν 4 ψηφοδέλτια και να τα τοποθετήσουν όλα σε ένα φάκελο.

Ερντογάν: Καθοριστικές οι εκλογές για την αρχή νέας εποχής

----------------------------

«Αυτές οι εκλογές θα είναι καθοριστικές για την αρχή μιας νέας εποχής», δήλωσε νωρίτερα την Κυριακή ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αφού εξάσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. «Νομίζω ότι με τη διεξαγωγή αυτών των εκλογών σήμερα, θα επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα στις τοπικές εκλογές», είπε.
Πιο πριν, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος του ΑΚΡ για την δημαρχία Κωνσταντινούπολης Μουράτ Κουρούμ. «Ο ήλιος θα ανατείλει στις 31 Μαρτίου», δήλωσε ο Κουρούμ αμέσως μετά και κάλεσε τους ψηφοφόρους του κόμματός του να προστατεύσουν απόψε τις κάλπες.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για τον δήμο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα δήλωσε ότι «σήμερα είναι μια συναισθηματική μέρα για μένα. Είναι η στιγμή ευγνωμοσύνης σε 5 χρόνια προσπάθειας. Μπορεί να ερμηνευτεί καλύτερα με την ψήφο των πολιτών».

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Άγκυρα Μανσούρ Γιαβάς ο οποίος προηγείται με διαφορά του ανθυποψηφίου του με βάση τις δημοσκοπήσεις δήλωσε: «Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία για το αποτέλεσμα εκλογών»

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ: Ένας νεκρός μετά από επεισόδια μεταξύ ψηφοφόρων στην Τουρκία

Τουρκία: Σήμερα οι δημοτικές εκλογές - Στην Κωνσταντινούπολη τα βλέμματα

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία,tourkia