Τουρκία και ψευδοκράτος θα συνεργαστούν για την Ενέργεια

Το “νομοσχέδιο” που προβλέπει τη συνεργασία κατεχομένων – Τουρκίας στα θέματα ενέργειας ψηφίστηκε κατά τη σημερινή συνεδρία της “βουλής” στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το εν λόγω “νομοσχέδιο” ψηφίστηκε από τους 39 “βουλευτές”, ενώ τέσσερις ψήφισαν κατά του “νόμου” και εφτά αποχές.

Σύμφωνα με τον “νόμο”, τα κατεχόμενα μπορούν να συνεργαστούν με την Τουρκία στο θέμα της ηλεκτρικής ενέργειας, του πετρελαίου,

φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Προβλέπει, ακόμα, ανταλλαγή πληροφοριών και συγκεκριμένα τεχνικών, επιστημονικών, διοικητικών και εμπορικών πληροφοριών.

Εν τω μεταξύ, το μέλος της κεντρικής επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Ουλάς Αλτιόκ ανακοίνωσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την παραίτηση του από την ΚΕ του κόμματος ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση από το κόμμα του, του “νομοσχεδίου” περί συνεργασίας κατεχόμενων – Τουρκίας στο θέμα της ενέργειας.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, ο Αλτιόκ χαρακτήρισε λάθος την ψήφιση του εν λόγω “νομοσχεδίου” από το κόμμα του, σημειώνοντας ότι, η “συμφωνία συνεργασίας” δεν είναι προς όφελος των Τ/κ

Είπε ακόμα ότι, όλοι εκτός της “βουλευτού” Ντογούς Ντεριγιά από το κόμμα τους έδωσαν θετική ψήφο για το “νομοσχέδιο”, αυτό είναι λάθος από οικονομική αλλά και από πολιτική άποψη, και για τον λόγο αυτό θα παραιτηθεί από την ΚΕ του ΡΤΚ αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει στο κόμμα του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα