Τουλάχιστο 17 νεκροί σε νέο κύμα επιθέσεων στο Ιράκ

Πέντε επιθέσεις με αυτοκίνητα-βόμβες στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 17 ανθρώπων χθες Πέμπτη στη Βαγδάτη, όπου οι τρομοκρατικές ενέργειες πολλαπλασιάστηκαν μετά την άρση, τον περασμένο Φεβρουάριο, της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας που ίσχυε για μια δεκαετία.

Η πιο πολύνεκρη από τις επιθέσεις, οι οποίες ήταν προφανώς συντονισμένες, σημειώθηκε στη συνοικία Ισκάν, όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με πηγές στην αστυνομία και σε νοσοκομεία.

Εξάλλου η ανατίναξη ενός αυτοκινήτου παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών κοντά σε ένα νοσοκομείο παίδων στη Τζαμίλα στοίχισε

τη ζωή σε τρεις πολίτες.

Ακόμη τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση σε εμπορική οδό στη συνοικία αλ Χουρίγια, τρεις σε επίθεση στην Ταλιμπίγια και δύο στην Ουρ.

Οι αρχές ήραν την απαγόρευση κυκλοφορίας σε μια προσπάθεια να επαναφέρουν μια αίσθηση ομαλότητας στην πρωτεύουσα του Ιράκ, εν μέσω των προσπαθειών των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού για να ανακτηθεί ο κυβερνητικός έλεγχος στις περιοχές που κατέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) το περασμένο καλοκαίρι.

Όμως οι εξτρεμιστές αξιοποιούν τη μεγαλύτερη ελευθερία κίνησης για να εξαπολύουν περισσότερες επιθέσεις στη Βαγδάτη. Χθες ήταν η τρίτη ημέρα μέσα στην εβδομάδα που σημειώθηκε κύμα βομβιστικών επιθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα