Τότεναμ - Μίλαν 0-0: Κλείδωσε τους Λονδρέζους και ξεκλείδωσε την πρόκρικση!

Η Μίλαν είχε ό,τι χρειαζόταν για να κρατήσει «άσφαιρη» την Τότεναμ και μετά το 0-0 στο Λονδίνο πήρε την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Επέστρεψε στο top-level και στα μεγάλα αποτελέσματα η 7 φορές κάτοχος του κορυφαίου τίτλου, η οποία μετά το 1-0 στο San Siro κράτησε την Τότεναμ στο 0-0 στο Λονδίνο και επέστρεψε στα προημιτελικά για πρώτη φορά από το 2012. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι έγινε η πρώτη ιταλική που αποκλείει αγγλική σε διπλούς αγώνες χωρίς να δεχθεί γκολ

τα τελευταία 18 χρόνια, όταν το είχε κάνει η ίδια κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Για τους λάτρεις των πολλών γκολ και των αγώνων-ροντέο, δεν είχε πολλά πράγματα το πρώτο μέρος. Δύο ομάδες με 3άδα στην άμυνα, ρίσκαραν έως καθόλου και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μετρημένες φάσεις να δημιουργηθούν. Στο 12’ ο Εμερσον έφυγε στην κόντρα για την Τότεναμ αλλά δεν είχε καλή τελική και στο 18’ η Μίλαν έπειτα από φανταστική κομπίνα σε φάουλ έβγαλε τον Μεσίας σε θέση για να εκτελέσει αλλά το σουτ του Βραζιλάνου με το κακό του, δεξί, πέρασε μόλις έξω.

Μέσα στο πρώτο 20λεπτο, δύο από τα τρία στόπερ των Spurs, οι Ρομέρο και Λενγκλέ, είχαν προλάβει να φορτωθούν με κίτρινες, κάτι που έφερε κάρτα και στον προπονητή τους, Αντόνιο Κόντε. Η Μίλαν μπορούσε να κρατήσει μπάλα αλλά και να αμυνθεί αποτελεσματικά όταν έδινε κατοχή και το ματς ήταν μοιρασμένο σε κατοχή και σε επιτυχημένες πάσες. Το πρώτο μέρος έφυγε με 0-0 αφού στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων το σουτ του Κέιν που κόντραρε (35’), έβγαλε με τα πόδια ο Μενιάν.

Στην επανάληψη, το υλικό ήταν περισσότερο, αφού η Τότεναμ ήταν αναγκασμένη να ρισκάρει. Στο 51’ η Μίλαν είχε φάση με τον Ντίαθ αλλά ο Φόρστερ έκανε μεγάλη επέμβαση και ο Λεάο πλάσαρε άουτ και στο 64’ οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή με το σουτ του Χόιμπιεργκ μέσα από την περιοχή, το οποίο έβγαλε ο Μενιάν. Στο 67’ και πάλι ο Ντίαθ ήταν διστακτικός και από εξαιρετική θέση δεν εκτέλεσε με τη μία, ενώ ο Ζιρού στο ριμπάουντ βρήκε τον Φόρστερ έτοιμο στην κλειστή του γωνία.

Στο 70’ ο Αντόνιο Κόντε πήρε το… υπέρτατο ρίσκο παίζοντας με Κέιν και Ριτσάρλισον μαζί, όμως το πλάνο του διαλύθηκε στο 78’ όταν ο Ρομέρο, σήκωσε στον αέρα τον Τεό Ερναντέζ και άφησε την Τότεναμ με δέκα. Στο φινάλε η Μίλαν βρήκε χώρους αλλά όχι γκολ στην κόντρα και χρειάστηκε ο Μενιάν να κάνει τεράστια επέμβαση στο 93’ στην κεφαλιά του Κέιν έπειτα από φάουλ του Σον. Το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε αφού και πάλι στο ξέφωτο, ο Οριγκί έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Φόρστερ, Ρομέρο, Λενγκλέ, Μπεν Ντέιβις, Εμερσον (70’ Ριτσάρλισον), Πέρισιτς (52’ Πέδρο Πόρο), Σκιπ, Χόιμπιεργκ, Κουλουσέβσκι (83’ Ντάβιντσον Σάντσες, Σον, Κέιν.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Τομόρι, Τιάο, Καλούλου, Ερναντέζ, Μεσίας (56’ Σαλεμάκερς), Τονάλι, Κρούνιτς, Ντίαθ (81’ Μπενασέρ), Λεάο (89’ Ρέμπιτς), Ζιρού (81’ Οριγκί).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τότεναμ #45 Μίλαν 0#450, Κλείδωσε, Λονδρέζους,totenam #45 milan 0#450, kleidose, londrezous