Τόρος: Ζητά σημεία διέλευσης στις Πύλες Αμμοχώστου και Πάφου

Την μεγάλη σημασία του ξένου κεφαλαίου που έρχεται στα κατεχόμενα από το εξωτερικό υπογράμμισε ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Φιρκί Τόρος σε εκπομπή της Kıbrıs TV χθες, επισημαίνοντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών για να διευκολυνθεί αυτή η διαδικασία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα Κίπρις γράφει σήμερα ότι ο κ. Τόρος πρόσθεσε ότι χρειάζεται να ανοίξει η Πύλη Αμμοχώστου και η Πύλη Πάφου στα μέρη που η τροχαία είναι πιο πυκνή στην Λευκωσία. «Η Πύλη Αμμοχώστου θα είναι

σημείο διέλευσης οχημάτων επιπρόσθετα με τον Άγιο Δομέτιο και θα μειωθεί η συμφόρηση στον Άγιο Δομέτιο».

Σημειώνοντας ότι μόνο από αέρος και θαλάσσης υπάρχει πρόσβαση στα κατεχόμενα και το ξένο κεφάλαιο και τα τουριστικά έξοδα είναι μια σοβαρή ένεση στην οικονομία, ο κ. Τόρος ανέφερε ότι το ψευδοκράτος είναι ένας μικρός χώρος με περιορισμένο πληθυσμό και επομένως είναι περιορισμένο και το κατά κεφαλήν εισόδημα και γι’ αυτό έχουν μεγάλη σημασία οι ξένοι πόροι.

Επισημαίνοντας ότι σήμερα ακόμα και οι Τουρκοκύπριοι τουριστικοί πράκτορες υποδεικνύουν ως σημεία αναφοράς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου όταν πουλούν τα ταξίδια τους, ο κ. Τόρος είπε ότι δεν είναι μόνο Ελληνοκύπριοι που περνούν από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Γενί: Πορεία Ε/κ και Τ/κ για να ανοίξουν νέα σημεία διέλευσης

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τόρος, Ζητά, Πύλες Αμμοχώστου, Πάφου,toros, zita, pyles ammochostou, pafou