Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Χοιροκοιτία - Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από πυρκαγιά στη Χοιροκοιτία.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Κεττή, επίγειες δυνάμεις μας με 4 συνολικά πυροσβεστικά οχήματα από ΕΜΑΚ Π.Υ και Λεμεσού κατευθύνονται σε πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σε ξηρά χόρτα και χαμηλή άγρια βλάστηση σε περιοχή παρά το τρίγωνο των Κοινοτήτων Χοιροκιτίας - Βάβλας - Τόχνης.

Επιπρόσθετα κινητοποιούνται άλλα 4 πυροσβεστικά οχήματα από Τμήμα Δασών και 2 Φ.Π.Μ από Υπηρεσία Θήρας.

Ενεργοποιήθηκαν

επίσης για ανταπόκριση 4 εναέρια μέσα (2 εκμισθωμένα ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών). Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση ανάλογα με την εξέλιξη.

Oι δυνάμεις ενισχύθηκαν με επιπρόσθετα πυροσβεστικά οχήματα από Λεμεσό και Λευκωσία. Παράλληλα το Τμήμα Δασών αυξάνει τα πυροσβεστικά του οχήματα σε 14 με υποστήριξη προωθητών γαιών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Αντρέα Κεττή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενισχύει τις δυνάμεις της από με πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από τέσσερις Επαρχίες (Λευκωσία,Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο). Επιχειρούν επίσης δυνάμεις από ΕΜΑΚ.

Παράλληλα, δυνάμεις από Υπηρεσία Θήρας. Προστατεύθηκαν από τις δυνάμεις πυρόσβεσης μεμονωμένα κτηνοτροφικά υποστατικά και μεμονωμένες κατοικίες. Ενημερώθηκε επίσης και ανταποκρίνεται με ομάδες της η Πολιτική Άμυνα και Οργανωμένα Εθελοντικά σύνολα.

Η Αστυνομία επίσης κινητοποιεί τώρα ελικόπτερο για κατάσβεση. Έτσι τα εναέρια μέσα θα αυξηθούν σε 5. Στην πυρκαγιά κατευθύνεται ο Αναπλ. Αρχιπύραρχος κ. Δ. Κατσίφλης ως επίσης και ο Διευθυντής Επιχειρήσεων κ. Α. Χριστοφή.

Φωτογραφία από Καιρόφιλους

Keywords
Τυχαία Θέματα