Η ένταση κατά τη δήλωση Έιντε - Προσβολή κατά ΜΜΕ (VIDEO)

Από ένα απρόοπτο περιστατικό σημαδεύτηκε η χθεσινοβραδινή δεξίωση που παρέθεσε ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε με αφορμή την αποχώρησή του από την Κύπρο.

Με την ολοκλήρωση της εν λόγω δεξίωσης, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, βγήκε εκτός της αίθουσας για να μιλήσει στα μέλη της Unite Cyprus

Now, που έδωσαν το παρών τους έξω από τον χώρο της δεξίωσης, καθώς και στους λειτουργούς των ΜΜΕ.

Αρχικά, ο Έιντε μίλησε στα μέλη της ομάδας Unite Cyprus Now και ακολούθησαν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ένωση Συντακτών: Απερίσκεπτη η κατηγορία για διεφθαρμένα ΜΜΕ

Μέλη της Unite Cyprus Now παρενέβησαν αρκετές φορές, διακόπτοντας τον Ειδικό Σύμβουλο, αναγκάζοντας, μάλιστα, τον δημοσιογράφο του ΣΙΓΜΑ Χρίστο Χαραλάμπους, να παρακαλέσει όπως επιτρέψουν στον κ. Έιντε να προβεί έστω σε μία δήλωση, για να ενημερωθεί το τηλεοπτικό κοινό.

Η κατάσταση οξύνθηκε ακόμα παραπάνω, όταν μέλος της ομάδας Unite Cyprus Now, παρεμβαίνοντας εκ νέου εν μέσω των δηλώσεων Έιντε στα ΜΜΕ, καλώντας τον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό να κάνει σχόλιο για τα «διεφθαρμένα ΜΜΕ και τον ρόλο τους στο Κυπριακό».

Όπως ήταν φυσικό επακόλουθο, ακολούθησε άμεση αντίδραση από τους δημοσιογράφους, που δεν θα μπορούσαν να δεχθούν την εν λόγω προσβολή. Ο πολιτικός συντάκτης του ΣΙΓΜΑ Χρίστος Χαραλάμπους, κάλεσε, μάλιστα, τους κινηματογραφιστές να κλείσουν τις κάμερες, σε μία προσπάθεια να τερματιστεί η ένταση όσο το δυνατό πιο σύντομα.

Είναι πραγματικά απορίας άξιον, πως συμπατριώτες μας επιλέγουν τον δρόμο του διχασμού και της διχόνοιας, τη στιγμή μάλιστα που η κατάσταση στο Κυπριακό απαιτεί εθνική ενότητα. Είναι επίσης απορίας άξιον, τι θα γινόταν αν εκεί βρισκόταν ένας πολίτης που δεν έχει τις ίδιες απόψεις με μέλη της Unite Cyprus Now και εκτόξευε μία από τις «απέναντι» προσβλητικές ανοησίες που ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς; Για παράδειγμα, τι θα γινόταν αν πολίτης ρωτούσε τον Ειδικό Σύμβουλο «τι έχει να πει για όσους αποδέχονται λύση να 'ναι και ό,τι να 'ναι».

Δείτε το βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης, με τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας.

Έιντε: "Τα ΗΕ δεν θα εγκαταλείψουν την Κύπρο"

Keywords
Τυχαία Θέματα