Το video ντοκουμέντο της επίθεσης αυτοκτονίας στο Ατατούρκ

Συγκλονίζει το βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση αυτοκτονίας, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με συνέπεια τον θάνατο 36 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 150.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, η επίθεση έγινε στις 21.22 το βράδυ της Τρίτης και αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος. Συγκεκριμένα ο Μπ. Γιλντιρίμ είπε πως «οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος».

Ένας από

τους τρομοκράτες περνώντας από το μηχάνημα ακτίνων Χ φώναξε «σε λίγο θα σκάσει βόμβα» (δεν διευκρινίζεται η γλώσσα, πιθανότατα στα τουρκικά). Λίγο μετά άλλοι τρομοκράτες πυροβόλησαν και στη συνέχεια ανατινάχθηκαν.

Το φρικτό θέαμα με το οποίο βρέθηκαν αντιμέτωποι περιγράφουν οι ταξιδιώτες και οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου.

Ο Ahmed Furkan Gurtuna, ο οποίος εργάζεται ως αστυνομικός στο αεροδρόμιο και τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν στον έλεγχο των διαβατηρίων, εξιστορεί στο Rt με δραματικό τρόπο τα γεγονότα. "Είδα έναν τρομοκράτη να μπαίνει στο αεροδρόμιο, να κρατά ένα AK47 και να πυροβολεί πολίτες. Οι Τούρκοι αστυνομικοί ήθελαν να τον σκοτώσουν, και μετά άκουσα μια έκρηξη βόμβας", δήλωσε.

«Είδα πληγωμένους ανθρώπους να πέφτουν στο έδαφος μπροστά μου, τέσσερις άνθρωποι έπεσαν κάτω διαλυμένοι σε κομμάτια, αφηγείται μια αυτόπτης μάρτυρας.

Atatürk Havalimanında patlama videosu... pic.twitter.com/j2lVXomTdN

— Zafer Çakır (@imgedengemi) 28 Ιουνίου 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα