Το ΤΕΠΑΚ στα 16 κορυφαία μικρά Πανεπιστήμια του κόσμου

Νέα επιτυχία καταγράφει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο συμπεριλήφθηκε στη 16η θέση των Times Higher Education World’s Best Small Universities 2017, μια από τις τρεις λίστες κατατάξης με το μεγαλύτερο κύρος διεθνώς.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η νέα αυτή διάκριση αναδεικνύει τη διεθνή αναγνώριση που το ΤΕΠΑΚ

χαίρει, ως ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο πανεπιστήμιο, "τιμά την κυπριακή εκπαίδευση και αποδεικνύει ότι το ΤΕΠΑΚ, όχι μόνο δεν υστερεί σε ποιότητα από μεγάλα Πανεπιστήμια διεθνώς, αλλά επιπρόσθετα, ιδιαίτερα από τη σκοπιά του φοιτητή, αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από το μικρό μέγεθος της πανεπιστημιακής κοινότητας".

Η λίστα με τα 20 κορυφαία μικρά πανεπιστήμια παγκοσμίως, περιλαμβάνει πανεπιστήμια που έχουν περιληφθεί στα Times Higher Education World University Rankings 2016-17, με φοιτητικό πληθυσμό λιγότερο από 5000 (μέσο όρο 3,038) και τα οποία προσφέρουν περισσότερα από τέσσερα επιστημονικά πεδία.

"Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί ένα παράδειγμα μικρού πανεπιστημίου, το οποίο σε λιγότερο από μια δεκαετία λειτουργίας, έχει αναπτύξει μια διαφορετική δυναμική, εκμεταλλευόμενο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του", προσθέτει η ανακοίνωση.

Ανάμεσα σε άλλα, η ανακοίνωση σημειώνει πως "με υψηλό αίσθημα ευθύνης, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου οφείλει να διατηρήσει τις υψηλές αποδόσεις στα γνωστικά αντικείμενα που παρέχει, επιδιώκοντας τη συνεχή βελτίωσή του, ως ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο στη χώρα μας και ως ένα από τα καταξιωμένα πανεπιστήμια στους τομείς του, διεθνώς".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα