Το πρώτο ντέρμπι νεοφώτιστων

Το πρώτο ντέρμπι των νεοφώτιστων θα διεξαχθεί σήμερα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας. Η Καρμιώτισσα ως γηπεδούχος θα υποδεχθεί την ΑΕΖ στο στάδιο «Dimco Αμμόχωστος» (18:00, Cytavision Sports 7), σε ένα παιχνίδι που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους φίλους και οπαδούς των δυο ομάδων μετά το καλό ξεκίνημα που πραγματοποίησαν. Και οι δυο ομάδες έκαναν θετικό ντεμπούτο στον μαραθώνιο στην πρεμιέρα. Η μεν Καρμιώτισσα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με

τον Άρη στο Τσίρειο, η δε ΑΕΖ πέτυχε την πρώτη της νίκη στη μεγάλη κατηγορία κερδίζοντας 3-1 τον Εθνικό.

Το άλλο στοιχείο που χαρακτηρίζει το σημερινό παιχνίδι είναι η σύγκρουση δυο νεαρών Κύπριων προπονητών, του Λιάσου Λουκά από πλευράς γηπεδούχων και του Νικόλα Μαρτίδη από τους φιλοξενούμενους.

Η Καρμιώτισσα, μετά την ισοπαλία με τον Άρη, θα κυνηγήσει την πρώτη της νίκη. Στην πρεμιέρα έχασε τους τρεις βαθμούς στα τελευταία λεπτά και σήμερα ελπίζει η τύχη να της ανταποδώσει αυτό που χάθηκε. Παρά την ισοπαλία, η Καρμιώτισσα έδειξε καλά στοιχεία και με το ίδιο αγωνιστικό πλάνο αναμένεται να κυνηγήσει τους πρώτους τρεις βαθμούς. Θα στηριχτεί στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Βοσκανιάν-Κονέ για να σταματήσει τους επιθετικούς του Άρη, και στον Ταραλίδη που θα έχει ρόλο στη μεσαία γραμμή και στους ακραίους επιθετικούς, Βαττή και Σταύρου για να δώσουν ταχύτητα στην εκδήλωση των επιθέσεων.

Ο Λιάσος Λουκά ίσως κάνει μια-δυο αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Θα έχει πάντως στη διάθεσή του για πρώτη φορά και τους Αρότσα και Όρντος.

Η ομάδα του Ζακακίου πάει στο «Αμμόχωστος» για να διπλασιάσει τις νίκες της και να κάνει έτσι μαγικό ξεκίνημα… Στην πρεμιέρα, στο ίδιο γήπεδο έγραψε ιστορία σημειώνοντας την 1η της νίκη στο πρώτο παιχνίδι της στους μεγάλους. Σήμερα, στο ίδιο γήπεδο το συγκρότημα του Μαρτίδη κυνηγά τη δεύτερή του νίκη.

Μια νίκη που, αν έλθει, θα δώσει φτερά στα πόδια των παικτών που θα ανέβουν πολύ ψυχολογικά, με όλα τα συνεπακόλουθα. Ο Νικόλας Μαρτίδης παρακολούθησε την Καρμιώτισσα στο παιχνίδι με τον Άρη και ετοίμασε τα πλάνα του.

Δεν αναμένεται να έχει αλλαγές στην ενδεκάδα και θα στηριχτεί στους ίδιους 11. Πάγκαλος και Κρίστης Ανδρέου θα ηγηθούν της επίθεσης.

*Διαιτητής είναι ο Χρίστος Νικολαΐδης με βοηθούς τους Ανδρέα Μιχαηλίδη και Γιώργο Σάββα.

Keywords
Τυχαία Θέματα