Το προφίλ της Άντερλεχτ

Την βελγική Άντερλεχτ θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της φάσης των "32" του Europa League. Διαβάστε αναλυτικά το προφίλ της.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την βελγική Άντερλεχτ σε διπλούς αγώνες στο πλαίσιο της φάσης των "32" του Europa League.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, ενώ ο επαναληπτικός έχει προγραμματιστεί για μια εβδομάδα αργότερα στο "Γ. Καραϊσκάκης" (25 Φεβρουαρίου).

Η βελγική ομάδα φέρνει ευχάριστες μνήμες στον Ολυμπιακό καθώς τη σεζόν 2013/14 την είχε συναντήσει στους ομίλους του Champions League. Στις δύο φορές που αναμετρήθηκαν εκείνη τη χρονιά, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πάρει ισάριθμες νίκες. Αρχικά επικράτησαν με 3-0 στο Βέλγιο στην απίστευτη βραδιά του Κώστα Μήτρογλου που έκανε χατ-τρικ και στη ρεβάνς του "Καραϊσκάκης" νίκησαν με 3-1.

Τι έχει κάνει φέτος

Η Άντερλεχτ τερμάτισε δεύτερη στον όγδοο όμιλο του Europa League πίσω από την Τότεναμ με 10 βαθμούς. Απέκλεισε τόσο την Καραμπάγκ, όσο και την Μονακό. Στα τρία εντός έδρας παιχνίδια που έδωσε έμεινε αήττητη (2 νίκες και 1 ισοπαλία), ενώ στα εκτός είχε 2 ήττες και μία νίκη.

Στο βελγικό πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 34 βαθμούς μετά από 18 παιχνίδια (9-7-2), ενώ απέχει έξι βαθμούς από την πρωτοπόρο Γάνδη.

Πώς παίζει:

Με σύστημα 4-4-2 αγωνίζεται η Άντερλεχτ. Ο Προτό είναι ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας, ενώ οι Ντεφούρ και Τίλεμανς αποτελούν το βαρόμετρο των Βέλγων στο χώρο του κέντρου. Οι δύο θέσεις της επίθεσης ανήκουν στους Σουάρες και Μίτροβιτς.

Γήπεδο: "Constant Vanden Stock Stadium"

Πηγή: Contra.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα