Το πλιάτσικο της καταστροφής που έγινε σκάνδαλο εκατομμυρίων

Κοινό μυστικό φαίνεται πως ήταν το σκάνδαλο εκατομμυρίων, με τις τουρκοκυπριακές περιουσίες τις οποίες κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν σε ένα πλιάτσικο του πόνου που στήθηκε τις μέρες της μαύρης εισβολής του 1974.

Το μεγάλο απόστημα της κατάχρησης (σε μερικές περιπτώσεις παράνομης) αυτών των τεμαχίων γης σχεδόν σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, φαίνεται πως σπάζει, μετά από ένα μπαράζ δημόσιων αποκαλύψεων από τον Δήμαρχο Πάφου, τόσο στο SigmaLive όσο

και στο ΣΙΓΜΑ και στο κεντρικό δελτίο.

Τα ονόματα και οι αποδείξεις για όλους όσους φαίνεται πως θησαύριζαν τόσα χρόνια στην πλάτη του Κράτους, βρίσκονται πλέον στα αρμόδια χέρια και αυτό που απομένει είναι να προκύψουν πειθαρχικές αλλά και ποινικές ευθύνες στους παρανομούντες, προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάσταση της κακοδιαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Καταγγελία Φαίδωνος για μηχανισμό συγκάλυψης σκανδάλων

Στον «χορό» πέραν της Αστυνομίας και των ανακριτικών κλιμακίων της, έχει μπει και ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος θα ερευνήσει την διαχείριση που έτυχαν οι περιουσίες από την ίδια την Υπηρεσία Διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών. Σε δηλώσεις του ο ίδιος επί του θέματος, υπενθύμισε παλαιότερα ευρήματα της Υπηρεσίας του, τα οποία αφορούσαν χειρισμό υποθέσεων τουρκοκυπριακών τεμαχίων από λειτουργούς, των οποίων οι σύζυγοι τους εργάζονταν σε εταιρείες οι οποίες άπτονταν των συμφερόντων για τα εν λόγω τεμάχια γης.

Τελευταίος αναμένεται να λάβει τον λόγο ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος θα λάβει δράση εάν και εφόσον διαβιβαστούν κοντά του στοιχεία για υποθέσεις για τις οποίες προκύπτουν ποινικά αδικήματα. Οι ανακριτές, όπως προβλέπεται και σε παρόμοιας φύσεως υποθέσεις θα διαβιβάσουν το σχετικό πόρισμα των ευρημάτων τους εκεί, για περαιτέρω οδηγίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα