Το Παρίσι επισημαίνει τις "μεταστροφές" του Ντόναλντ Τραμπ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό επισήμανε σήμερα, ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, τις «μεταστροφές» στη συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πρόσφατα συμπλήρωσε 100 ημέρες στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, ενώ τόνισε τις «δυσκολίες» που αντιμετωπίζει ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους να εφαρμόσει «τις εξαγγελίες της προεκλογικής του εκστρατείας», έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου της γαλλικής κυβέρνησης

Στεφάν Λε Φολ.

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια σειρά δυσκολιών, ενώπιον των οποίων βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος ώστε να εφαρμόσει τις εξαγγελίες που είχε κάνει κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Θα μπορούσαμε να πούμε ακόμα κι ότι επί ορισμένων ζητημάτων υπήρξαν μεταστροφές, ιδίως στα θέματα της διεθνούς επικαιρότητας», όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη, σημείωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας σύμφωνα με τον Λε Φολ.

«Αφού εξέφρασε την ελπίδα για ένα γενικευμένο Brexit», ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνωρίζει σήμερα «την ανάγκη να ενισχυθεί το ευρωπαϊκό σχέδιο».

«Αναφορικά με τη Ρωσία», τον βλέπουμε να επιδεικνύει «πολύ μεγαλύτερη σύνεση» σε σύγκριση με το πρώτο διάστημα της θητείας του στον Λευκό Οίκο, ιδιαίτερα σε σχέση με τον πόλεμο στη Συρία.

Στο θέμα της Κίνας, ο Αμερικανός πρόεδρος δείχνει «τη βούληση να μεταθέσει τους εμπορικούς πολέμους για αργότερα», υπογράμμισε, επίσης, ο Γάλλος ΥΠΕΞ, σύμφωνα πάντα με τον Λε Φολ.

Εντούτοις, η εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα (COP21), παραμένει «ένα θέμα για το οποίο η Γαλλία πρέπει να παραμείνει σε επιφυλακή», είπε ο Στεφάν Λε Φολ.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα