Το Παν.Κύπρου αποχαιρετά τον Γ.Κυριακίδη και τον Π.Πασιαρδή

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει στο βαρύτατο πένθος για το θάνατο δύο επιστημονικών του συνεργατών που έφυγαν από τη ζωή. Πρόκειται για τον ομότιμο Καθηγητή Οικονομικών, Πάνο Πασιαρδή, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου και τον θεμελιωτή των μεταμοσχεύσεων στην Κύπρο και Σύμβουλο της Ιατρικής Σχολής, Δρα Γιώργο Κυριακίδη, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Πανεπιστήμιο Κύπρου

και η Ιατρική Σχολή εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένειά του αείμνηστου Γιώργου Κυριακίδη, αγαπημένου ιατρού και συναδέλφου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης σημείωσε ότι ο χώρος της υγείας και της επιστήμης είναι πλέον φτωχότερος.

Ανέφερε ότι ο Δρ Κυριακίδης, «υπηρέτησε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και την ιατρική επιστήμη με πάθος και ενθουσιασμό και υπήρξε πρωτοπόρος των μεταμοσχεύσεων ενώ η λειτουργία της πρώτης κρατικής Ιατρικής Σχολής είναι απόλυτα συνυφασμένη με το όνομά του».

Σύμφωνα με την πρώην Υπεύθυνη Διοίκησης της Ιατρικής Σχολής, κα Μαρίνα Σωτηριάδου- Πετρίδου, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο του προνοούσε κάποιο ελάχιστο αριθμό ωρών απασχόλησης, ο εκλιπών αφιέρωνε απεριόριστο χρόνο για τη λειτουργία και οργάνωση της Σχολής, η οποία στα πρώτα της βήματα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα.

"Ήταν ο άνθρωπος που πρόθυμα αναλάμβανε πάσης φύσεως καθήκοντα: από την καθοδήγηση φοιτητών μέχρι θέματα διοικητικής οργάνωσης. Λόγω της καλής του φήμης και των επαγγελματικών του σχέσεων μεταξύ του ιατρικού κόσμου της Κύπρου αποτέλεσε τον κύριο σύνδεσμο επαφής μεταξύ της Ιατρικής Σχολής και του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας", σημείωσε.

Για τον Πάνο Πασιαρδή ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου δήλωσε ότι «υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, πράος και ανθρώπινος, ένας καταξιωμένος επιστήμονας με βαθιά μόρφωση, καλλιέργεια και αίσθηση του ρόλου του».

Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί την Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017, και ώρα 14:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Ακρόπολη. Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι σημαίες του Πανεπιστημίου Κύπρου κυματίζουν μεσίστιες ως ένδειξη πένθους για το θάνατο των δύο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα