«Το Κυπριακό διαιωνίζεται από αυτούς που υποστηρίζουν ότι θέλουν λύση»

«Οι ίδιοι δεν ξέρουν ποιοι είναι οι όροι αναφοράς, λένε. Ο πολίτης έχει αντιληφθεί;», διερωτήθηκε στην  εκπομπή  του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι  ο  Δρ Γιάννος Χαραλαμπίδης  θέτωντας το ερώτημα τι άλλαξε  από το Κρανς Μοντανά  μέχρι σήμερα που να δικαιολογεί την επιστροφή στις συνομιλίες.

«Το Κυπριακό διαιωνίζεται από αυτούς που υποστηρίζουν ότι θέλουν λύση», είπε προσθέτοντας «Δηλαδή το κομματικό κατεστημένο, η συμπολίτευση και αντιπολίτευση, οδηγούν τα πράγματα σε αδιέξοδο».

Μετρά περισσότερο, όπως είπε, για αυτούς ο κομματικός πατριωτισμός. «Δεν υπάρχει περίπτωση να εξευρεθεί λύση

στο Κυπριακό που να είναι βιώσιμη παρά μόνο επιβληθούν οι τουρκικοί όροι ή θα πάμε σε αδιέξοδο», σημείωσε.

   Για να λες ότι πρέπει να πάμε σε ένα διάλογο  θα πρέπει να υπάρχουν διάφορες μεταβλητές και μια από αυτές είναι το νομικό πλαίσιο , τόνισε.

«Αν ξεκινήσουμε από ην συμφωνία Έρογλου Αναστασιάδη στο γραπτό κείμενο άλλα αναφέρονται στο γραπτό είδος  και άλλα είναι η ουσία».               

«Απουσιάζει η έννοια του ενός και ενιαίο λαού που αφήνει στην Τουρκία το περιθώριο να ισχυρίζεται ότι υπάρχουν δυο λαοί –δυο πηγές εξουσίες»

Για το θέμα της ιθαγένειας ο Δρ. Χαραλαμπίδης είπε πως αυτό που στην ουσία αποφασίστηκε είναι στα πρότυπα του Οθωμανικού Δικαίου και όχι του Ευρωπαϊκού ενώ εξήγησε την δυσλειτουργία του θέματος  αποζημιώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα