Το ιστορικό μετονομασίας αεροδρομίου Λ/κας Γλαύκος Κληρίδης

Το ζήτημα μετονομασίας του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας σε Διεθνή Αερολιμένα "Γλαύκος Κληρίδης" δεν ήταν απόφαση που πάρθηκε εν μία νυκτί αλλά αποτελεί ένα αίτημα που προωθούνταν από τις πρώτες ημέρες του θανάτου του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη έως και χθες.

Το SigmaLive έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά και σας παρουσιάζει ολόκληρο το ιστορικό των επιστολών που ανταλλάχθηκαν μεταξύ Προεδρικού Μεγάρου και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

15 Νοεμβρίου 2013

Ο πρώην

Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, φεύγει από τη ζωή. Το Υπουργικό Συμβούλιο κυρήσσει το νησί σε τριήμερο εθνικό δημόσιο πένθος.

17 Νοεμβρίου 2013

Δύο μόλις ημέρες μετά το θάνατο του πρώην ηγέτη της Κυπριακής Δημοκρατίας και ενώ η κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη δεν είχε ακόμη τελεστεί, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού, αποστέλλει επιστολή-αίτημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη με την οποία εισηγείται προς τον κ.Αναστασιάδη να μετονομάσει τον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας στο όνομα του αποθανόντος ηγέτη.

Στην επιστολή περιλαμβάνεται μια λίστα επιχειρηματολογίας στην οποία το γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού στηρίζει την εισήγησή του και φρονεί πως είναι και δόκιμη, αλλά και μια επιλογή που θα στηρίξει ο Κυπριακός λαός καθώς η αξία του Γλαύκου Κληρίδη αναγνωρίζεται από πολιτικούς φίλους και αντιπάλους.

21 Νοεμβρίου 2013

Το Προεδρικό Μέγαρο αποστέλλει απαντητική επιστολή, που υπογράφει προσωπικά ο Πρόεδρος Ανασταδιάσης, απευθυνόμενη προς τον κ.Τορναρίτη με την οποία τον ευχαριστεί για την επιστολή ημερομηνίας, 17 Νοεμβρίου 2013, και τον ενημερώνει πως η εισήγηση του θα εξεταστεί και σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν εν καιρώ.

Τις επόμενες μέρες της ανταλλαγής επιστολών, αντιδράσεις κομμάτων προσκρούουν στο αίτημα του Δημοκρατικού Συναγερμού. Το αίτημα φάινεται πως έχει σταλώσει.

08 Μαΐου 2014

Ένω το ζήτημα μετονομασίας δεν φαίνεται να προχωρά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ επανέρχεται με νέα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - αυτή τη φορά με αφορμή το εξάμηνο μνημόσυνο του αείμνηστου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας - με την οποία ζητά από τον Πρόεδρο κατά πόσο το Υπουργικό Συμβούλιο έχει μελετήσει την πρόταση για μετονομασία του Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας σε "Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας-Γλαύκος Κληρίδης", υπενθυμίζοντάς τον παράλληλα για το περιεχόμενο της προηγούμενης απαντητικής του επιστολής.

19 Μαΐου 2014

Το Προεδρικό Μέγαρο, μέσω του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Παναγιώτη Αντωνίου, απαντά στην επιστολή του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ με την οποία τον ενημερώνει ότι η κυβέρνηση μελετά το θέμα και πρόθεση είναι να ληφθεί οριστική απόφαση μέχρι το ετήσιο μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη.

05 Νοεμβρίου 2015

Δέκα ημέρες προτού συμπληρωθούν δύο χρόνια από το θάνατο και σχεδόν ένα χρόνο μετά το ετήσιο μνημόσυνο, του πρώην ηγέτη, το Υπουργικό Συμβούλιο λαμβάνει την απόφαση για μετονομασία του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας σε Διεθνές Αερολιμένα Γλαύκος Κληρίδης.

Την απόφαση μετονομασίας του Διεθνούς Αερολιμένα "Γλαύκος Κληρίδης" ακολούθησαν αντιδράσεις από πολιτικά κόμματα.

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, είπε ότι ακόμη και οι υπερβολές πρέπει να έχουν τα όρια τους. Μίλησε, για λανθασμένη απόφαση, η οποία λήφθηκε μονομερώς χωρίς καμιά διαβούλευση ή έστω ενημέρωση προς τις πολιτικές δυνάμεις.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ χαρακτήρισε τη μετονομασία άκαιρη και λανθασμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα