Το Ισραήλ δημοσιοποίησε βίντεο που απεικονίζει τον Σινουάρ σε τούνελ της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός δημοσιοποίησε το βράδυ της Τρίτης βίντεο που προέρχεται από κάμερα ασφαλείας της Χαμάς σε ένα από τα τούνελ της οργάνωσης στο βόρειο τμήμα της Γάζας, στο οποίο απεικονίζεται για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου ο ηγέτης της οργάνωσης στη Γάζα, Γιάχια Σινουάρ.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι, το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου, λίγες ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου, στο οποίο απεικονίζεται στέλεχος

της Χαμάς να καθοδηγεί τον Σινουάρ, τα τρία του παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, ως επίσης και τη σύζυγό του, οι οποίοι διασχίζουν το τούνελ. Ο Σινουάρ απεικονίζεται από την πλάτη, κρατώντας έναν χαρτοφύλακα.

Διαβάστε ακόμη: Διαφωνία Μοσάντ-Νετανιάχου για δέσμη ισραηλινών αντιπροτάσεων για εκεχειρία

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο βίντεο περιήλθε στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες το τελευταίο δεκαήμερο και ότι υπάρχουν και άλλα πολλά βίντεο από κάμερες ασφαλείας της οργάνωσης που απεικονίζουν τον Σινουάρ να κινείται σε άλλα τούνελ στη Γάζα.

Νωρίτερα, το ιδιωτικό Κανάλι 13 μετέδωσε την πληροφορία ότι το συγκεκριμένο βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας της Χαμάς σε τούνελ του Χαν Γιούνις και ότι μαγνητοσκοπήθηκε «τις τελευταίες μέρες». Ωστόσο, μισή ώρα αργότερα η πληροφορία διαψεύσθηκε από την κρατική ισραηλινή τηλεόραση που επικαλέσθηκε καλά πληροφορημένες στρατιωτικές πηγές.

Spotted: Yahya Sinwar running away and hiding in his underground terrorist tunnel network as Gazan civilians suffer above ground under the rule of Hamas terrorism.

There is no tunnel deep enough for him to hide in. pic.twitter.com/KLjisBFq1f

Israel Defense Forces (@IDF) February 13, 2024

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα