Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Μόσχα

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα το βράδυ την ευθύνη για την επίθεση νωρίτερα σήμερα σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης στο κανάλι Telegram.

Μαχητές του ΙΚ "επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση (...) στα προάστια της ρωσικής πρωτεύουσας Μόσχας", δήλωσε το ΙΚ σε έναν από τους λογαριασμούς του στο Telegram.

Η επίθεση προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Να σημειωθεί ότι η επίθεση δεν έχει τερματιστεί γιατί, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, δεν

έχουν εξουδετερωθεί οι δράστες.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε ενόπλους που -τόσο στο φουαγιέ όσο και εντός της αίθουσας του συναυλιακού χώρου- πυροβολούσαν αδιακρίτως, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους -μεταξύ τους και παιδιά- και τραυματίζοντας πάνω από 100.

Δείτε ζωντανή εικόνα: 

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στη Μόσχα: Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση με τους 40 νεκρούς

❗️ Security forces detained an unidentified man near the site of the terrorist attack in #Moscow pic.twitter.com/iqhlDvvWv5

— NEXTA (@nexta_tv) March 22, 2024

Με πυρετώδη ρυθμό, οι ρωσικές Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, με τουλάχιστον τρεις ομάδες της αντιτρομοκρατικής να μπαίνουν μέσα στον χώρο.

New footage from the "Crocus City Hall" in #Moscow, where the terrorist attack took place pic.twitter.com/xAyUUEbOHV

— NEXTA (@nexta_tv) March 22, 2024

Στο μεταξύ, ώρες μετά την επίθεση υπήρχαν αναφορές ρωσικών μέσων ενημέρωσης για νέους πυροβλισμούς εντός του κτηρίου.

Το χρονικό

Η επίθεση έλαβε χώρα στο κέντρο Crocus City Hall το απόγευμα της Παρασκευής (22/3).

Οι ένοπλοι δεν ήταν τρεις, όπως αρχικά μεταδιδόταν, αλλά τουλάχιστον πέντε, φορώντας μάλιστα στρατιωτικές στολές. Από την επίθεση, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 40, μεταξύ τους και παιδιά, και οι τραυματίες φαίνεται να ξεπερνούν τους 100, πληροφορία που στη συνέχεια επιβεβαίωσε η ρωσική κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: «Ο Πούτιν ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για την επίθεση στη Μόσχα»

Οι ρωσικές Αρχές έκαναν από την πρώτη στιγμή λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές καθώς σοροί δακρίνονται ακόμη και στο δρόμο, έξω από το κτίριο, ενώ οι επιχειρήσεις εκκένωσης, λόγω του φόβου επέκτασης των επιθέσεων, είναι τόσο διευρυμένες που έχουν εκκενωθεί ακόμη κι εμπορικά κέντρα στην Αγία Πετρούπολη, εκατοντάδες χιλιόμετρα από τη Μόσχα.

⚡️⚡️ The first seconds of the attack on Crocus City Hall - two masked men with automatic weapons shoot the crowd, everyone is dead.

Kremlin media reports an explosion. pic.twitter.com/7zXs2xAS0t

— NEXTA (@nexta_tv) March 22, 2024

Οι πληροφορίες μιλούν, στο μεταξύ, για πάνω από 200 εγκλωβισμένους εντός του κτηρίου, τη στιγμή που έσπευσαν τουλάχιστον 70 ασθενοφόρα στο σημείο. 

Διαβάστε επίσης: Μόσχα: Η στιγμή που οι ένοπλοι μπαίνουν στον συναυλιακό χώρο και ανοίγουν πυρ

Εντός του κτηρίου ξέσπασε πυρκαγιά ύστερα από εκρήξεις, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να σπεύδουν στο σημείο. Μάλιστα, όπως φαίνεται, ένα τεράστιο σύννεφο καπνού διακρίνεται πάνω από το κτήριο, ενώ η οροφή του κινδυνεύει να καταρρεύσει. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα