Το Ιράκ ισχυρίζεται ότι θα συμμορφωθεί για το πετρέλαιο

Το Ιράκ διαβεβαίωσε τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) ότι θα συμμορφωθεί πλήρως με συμφωνία για μείωση της προσφοράς πετρελαίου, προκειμένου να ενισχυθούν οι τιμές του αργού, τόνισε την Κυριακή ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Μοχάμεντ Μπαρκίντο.

Η συμμόρφωση με τη συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε μεταξύ του ΟΠΕΚ και των παραγωγών πετρελαίου

εκτός του Οργανισμού στα τέλη του περασμένου έτους για τη μείωση της προσφοράς είναι “ενθαρρυντική”, υπογράμμισε ο Μαρκίντο στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου για την ενέργεια στη Βαγδάτη.

Γενικά η συμμόρφωση με τη μείωση της προσφοράς από τους παραγωγούς πετρελαίου ανήλθε στο 86% τον Ιανουάριο και 94% τον Φεβρουάριο, σημείωσε.

“Η επικέντρωση τώρα είναι στην επαν-ισορρόπηση της αγοράς”, πρόσθεσε.

Οι Υπουργοί του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν τον ερχόμενο Μάιο για να αποφασίσουν αν θα πρέπει ή όχι να επεκτείνουν την χρονική περίοδο μείωσης της προσφοράς πετρελαίου πέρα από τον Ιούνιο.

Ο κ. Μπαρκίντο χαρακτήρισε ως “πολύ εποικοδομητικές” τις συναντήσεις που είχε το Σάββατο με τον Ιρακινό Πρωθυπουργό Χάιντερ αλ-Αμπαντί και άλλους Ιρακινούς ηγέτες στην Βαγδάτη.

Ο ίδιος χαιρέτισε την “ευελιξία” του Ιράκ στις συνομιλίες που βοήθησε να επέλθει συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και των παραγωγών πετρελαίου που δεν είναι μέλη του Οργανισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα