Το fair play που έμεινε στην ιστορία (vid)

Σαν σήμερα στις 13 Φεβρουαρίου του 1999 ο Αρσέν Βενγκέρ ως ένδειξη fair play ζητάει την επανάληψη του αγώνα Κυπέλλου Αγγλίας με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ παρά τη νίκη-πρόκριση της Άρσεναλ με 2-1.

Η Άρσεναλ αντιμετώπιζε πριν από ακριβώς 17 χρόνια τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Χάιμπουρι» για τον πέμπτο γύρο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού με τους «Κανονιέρηδες» να επικρατούν με 2-1. Ωστόσο, η νίκη ήρθε με αμφισβητούμενο τρόπο καθώς το δεύτερο γκολ της Άρσεναλ προήλθε έπειτα

από παράβαση των κανονισμών του fair play.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είχε παραχωρήσει πλάγιο εξ αιτίας ενός τραυματισμού που υπήρξε, με την Άρσεναλ όμως να μην επιστρέφει ποτέ την μπάλα. Ο Πάρλουρ εκτέλεσε το πλάγιο, ο Κανού πήρε την μπάλα προχώρησε και τροφοδότησε τον Όφερμαρς που την έστειλε στα δίχτυα, με την άμυνα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να πιάνεται εντελώς απροετοίμαστη αφού δεν περίμενε τους «Κανονιέρηδες» να επιτεθούν.

Οι παίκτες των «Λεπίδων» ήταν εξαγριωμένοι από αυτή την ενέργεια και μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Άρσεν Βενγκέρ, σε μία μοναδική κίνηση fair play, πρότεινε την επανάληψη της αναμέτρησης αφού το νικητήριο τέρμα της Άρσεναλ είχε σημειωθεί με άδικο τρόπο.

Με απόφαση της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η πρόταση του Βενγκέρ έγινε δεκτή και το παιχνίδι επαναλήφθηκε δέκα μέρες αργότερα. Τα γκολ των Όφερμαρς και Μπέργκαμπ βοήθησαν την Άρσεναλ να πάρει «καθαρά» αυτή τη φορά τη νίκη με 2-1 και μαζί την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα