Το ΔΗΚΟ καταδικάζει την τουρκική εισβολή

«Ξένοι κύκλοι και σύγχρονοι εφιάλτες έδωσαν την αφορμή για την τουρκική εισβολή», είναι το κεντρικό μήνυμα που στέλνει το ΔΗΚΟ εν όψει της τραγικής επετείου για την τουρκική εισβολή.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «σαράντα δύο χρόνια μετά, η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Κυπριακός Ελληνισμός βιώνουν ακόμα τις τραγικές συνέπειες του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 κατά του δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου της Δημοκρατίας, Εθνάρχη Μακαρίου».

Το ΔΗΚΟ

καταδικάζει το προδοτικό πραξικόπημα και τιμά την μνήμη των ηρωικών νεκρών, που αντιστάθηκαν στους ξενοκίνητους, άφρονες χουντικούς και πραξικοπηματίες, ενώ υπενθυμίζει ότι σταθερή διακήρυξη του είναι πως, «δεν υπάρχει άλλος δρόμος, για να δικαιωθεί η θυσία των νεκρών ηρώων της αντίστασης, από την επιμονή στην εξεύρεση λύσης του κυπριακού, που να ανατρέπει τα δεδομένα της κατοχής».

Επιβάλλεται, προσθέτει, να διασφαλιστεί η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, έτσι ώστε η λύση να απελευθερώνει τα κατεχόμενα εδάφη μας, να είναι βιώσιμη και δημοκρατική, να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα