Το διάγγελμα Αναστασιάδη μέσα από τον Τ/κ Τύπο

Το διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη και η πρότασή του για να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στον Τ/κ Τύπου.

Άλλα θέματα που απασχολούν τον Τ/κ Τύπο είναι η ανακοίνωση των οικονομικών δεικτών και η αύξηση που σημειώθηκε στις δαπάνες του «δημοσίου», η ληστεία σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος και χώρο εστίασης στην κατεχόμενη Κερύνεια, η εκδήλωση διαμαρτυρίας από την «ομάδα πρωτοβουλίας» για την Κερύνεια για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και την αδιαφορία της «κυβέρνησης», αλλά και η ανησυχία λόγω της ασθένειας

βαμβακίαση των πεύκων που προκαλεί η κάμπια των πεύκων.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Γιατί δεν έχει συλληφθεί εδώ και οκτώ μήνες;», αναφέρεται και σήμερα στην υπόθεση του Βεϊσέλ Σαχίν, ο οποίος είναι ακόμα άφαντος μετά από οκτώ μήνες. Ο Σαχίν πληροφορήθηκε ότι η «αστυνομία» τον αναζητεί για να τον συλλάβει μετά από αίτημα των τουρκικών αρχών και κατάφερε να διαφύγει. Η εφημερίδα αναφέρει ότι όσες φορές προσπάθησε να ερευνήσει το θέμα, οι «αρχές» δεν απαντούν στις ερωτήσεις και δημιουργούνται έτσι ερωτηματικά. Γράφει ακόμα ότι κατά το διάγγελμά του στους πολίτες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε τρεις προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση διάσκεψης στη Γενεύη. Αναφορά γίνεται και στη χορηγία που έδωσε ο ιδιοκτήτης παιδικής χαράς στον σύνδεσμο καρκινοπαθών μετά από διοργάνωση εκδήλωσης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ποσό ανήλθε στις 145 χιλιάδες τουρκικές λίρες (περίπου 35 χιλιάδες ευρώ).

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Να λύσουμε πρώτα το θέμα των εγγυήσεων», αναφέρεται στο ψεσινό τηλεοπτικό διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη, στο οποίο ανέλυσε την πρόταση που παρουσίασε στον Τ/κ ηγέτη. Αναφορά γίνεται και στη ληστεία σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην κατεχόμενη Κερύνεια, από όπου κλάπηκαν περίπου χίλια ευρώ. Αναφέρονται, επίσης, και στην πρόθεση του παράνομου πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής να δημιουργήσει ερευνητικό κέντρο στα κατεχόμενα, ενώ σε ανακοίνωσή του, το πανεπιστήμιο επισημαίνει ότι στο κέντρο αναμένεται να εργαστούν αξιόλογοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Ύποπτη συμμορία», γράφει ότι μετά και τη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην κατεχόμενη Λευκωσία πριν από τέσσερεις ημέρες, χθες σπείρα ληστών κτύπησε σε ταβέρνες και σε ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην κατεχόμενη Κερύνεια, καταφέρνοντας να διαφύγουν με τα κλοπιμαία. Η «αστυνομία» έχει δώσει στη δημοσιότητα βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Γράφει ακόμα ότι έντονη είναι η κινητικότητα στο Κυπριακό και κάνει αναφορά στην τηλεφωνική επικοινωνία του ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ. Αναφορά γίνεται και στο διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη, στην πρότασή του και στις τρείς προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση διάσκεψης στη Γενεύη.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Δεν καταφέρνουμε με κανένα τρόπο να λύσουμε το πρόβλημα», γράφει ότι παρά τις προσπάθειες των «αρμοδίων υπηρεσιών», εντούτοις το φαινόμενο της βαμβακίασης των πεύκων, που δημιουργείται λόγω της ύπαρξης καμπιών των πεύκων, δεν εξαλείφεται, αλλά, αντίθετα, με γοργούς ρυθμούς οι κάμπιες καταστρέφουν ολόκληρες δασικές εκτάσεις. Αναφορά γίνεται και σε εκδήλωση διαμαρτυρίας της ομάδας πρωτοβουλίας στην κατεχόμενη Κερύνεια, τα μέλη της οποίας ζητούν ίση μεταχείριση από την «κυβέρνηση» για τα προβλήματα της πόλης. Γράφει ακόμα ότι επιστρέφουν σήμερα στα κατεχόμενα τα τέσσερα άτομα που στάλθηκαν στην Άγκυρα για επέμβαση στα μάτια, μετά τη μόλυνση που τους δημιούργησε φάρμακο που τους δόθηκε από το «κρατικό νοσοκομείο» στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Αύξηση 193%», αναφέρεται στα στοιχεία έκθεσης που ετοίμασε το γραφείο οικονομίας και ανάπτυξης της τουρκικής «πρεσβείας» στα κατεχόμενα σχετικά με τις οικονομικές δαπάνες των κατεχόμενων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αύξηση 193% σημειώθηκε στις «δημόσιες» δαπάνες το έτος 2016, σε σύγκριση με το 2008. Αλλού γράφει ότι η αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχει επηρεάσει τον τουρισμό και ως παράδειγμα γίνεται σύγκριση τιμών αεροπορικών εισιτηρίων από κατεχόμενα σε Βρετανία και Λάρνακα σε Βρετανία. Γράφει ακόμα ότι εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι κτηνοτρόφοι, διαμαρτυρόμενοι για τη μη στήριξη της «κυβέρνησης» στα προβλήματα τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα