Το χρονικό του γκαγκστερικού κτυπήματος με ρουκέτα

Γκαγκστερικό μεν, ερασιτεχνικό δε το χθεσινοβραδινό φονικό κτύπημα που είχε στόχο τον Αλέξη Μαυρομιχάλη άλλως Αλεξούϊ.

Ανενόχλητοι οι δράστες εκτόξευσαν ρουκέτα τύπου low, με στόχο την οικία του Μαυρομιχάλη. Αστόχησαν όμως, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον 28χρονο φρουρό του, Στέφανο Παπαδόπουλο, ο οποίος υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματα του.

Οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το όχημα με το οποίο διέφυγαν, εντοπίστηκε να καίγεται στην περιοχή Εργατών. Έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις

και όλα τα ενδεχόμενα θα διερευνηθούν, λέγει η αστυνομία.

Αναλυτικά το χρονικό της πρωτοφανούς εγκληματικής ενέργειας:

Τα εγκληματικά στοιχεία έδρασαν με απύθμενο θράσος, αλλά και πρωτοφανέστατο τρόπο και μάλιστα κάτω από τη μύτη της αστυνομικής διεύθυνσης Λευκωσίας.

ύο πρόσωπα που επέβαιναν άσπρου οχήματος, στάθμευσαν έξω από την οικία του Αλέξη Μαυρομιχάλη άλλως Αλεξούϊ. Στη συνέχεια αποβιβάστηκαν, με τον ένα να ανοίγει πυρ με όπλο τύπου Καλάσνικοφ και τον άλλο να εκτοξεύει ρουκέτα τύπου LOW κατά προσωπικού. Ακολούθως διέφυγαν ανενόχλητοι προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η σκηνή αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες για ώρες περισυνέλεγαν τεκμήρια και μαρτυρίες σε μια προσπάθεια να βρουν την άκρη του νήματος της νέας εγκληματικής ενέργειας.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να προκύπτει ότι ο πραγματικός στόχος της ρουκέτας ήταν η οικία του Μαυρομιχάλη. Όμως λόγω της μικρής απόστασης από την οποία έγινε η εκτόξευση της, βρήκε το όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 28χρονου Στέφανου Παπαδόπουλου.

Οι δράστες, θέλοντας να εξαφανίσουν εντελώς τα ίχνη τους, εγκατέλειψαν το όχημα διαφυγής τους σε ανοικτή περιοχή στους Εργάτες, αφού πρώτα το παρέδωσαν στις φλόγες.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα εντοπίστηκε από την αστυνομία, η οποία βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτοφανούς για τα κυπριακά δεδομένα κατάσταση, παρόλο που υπήρχαν έντονες πληροφορίες για σχεδιαζόμενη εγκληματική ενέργεια εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Οι έρευνες στη σκηνή συνεχίστηκαν και με το πρώτο φως της ημέρας. Στο σημείο όπου οι δράστες άνοιξαν πυρ, εντοπίστηκαν περισσότεροι από 30 κάλυκες ενώ από το μικροσκόπιο των ανακριτών περνά ήδη υλικό που κατέγραψαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Νεκροτομή στη σορό του άτυχου 28χρονου διενήργησε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του επήλθε από εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από θραύσματα αντιαρματικού βλήματος κατά προσωπικού.

Ο άτυχος 28χρονος έφερε τραύματα σε όλο του το σώμα ενώ μετά από 2 χρόνια στην ανεργία, προσλήφθηκε πρόσφατα ως φρουρός ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα