Το Ανώτατο "αδειάζει" Πρόεδρο Επαρχιακού Δικαστηρίου

Το Εφετείο του Ανωτάτου Δικαστηρίου με απόφασή του, άδειασε πρόεδρο Επαρχιακού Δικαστηρίου σε μια πρωτοφανή υπόθεση η οποία είδε το φως της δημοσιότητας το 2005.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, το Ανώτατο διέταξε την επανεκδίκαση της υπόθεσης, η οποία οποία είχε να κάνει με επενδυτές οι οποίοι κίνησαν αγωγή σε εταιρεία διαχείρισης χαρτοφυλακίων, με την κατηγορία απώλειας κερδών από κακή διαχείριση χαρτοφυλακίου.

Σύμφωνα

με την απόφαση του Εφετείου, "η ανάγνωση του σκεπτικού της πρωτόδικης απόφασης παραπέμπει, δυστυχώς, σε παρανόηση του Δικαστικού έργου". Να σημειωθεί ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από τον Δικαστή Μιχάλη Παπάμιχαηλ.

Το Εφετείο έκρινε ότι ουσιαστικά απουσιάζει από την πρωτόδικη απόφαση η ξεκάθαρη διασύνδεση των συμπερασμάτων με τη μαρτυρία.

Αιτιολογημένη απόφαση σημαίνει ανάλυση της μαρτυρίας υπό το φως των επίδικων θεμάτων και τη δικογραφία και κατάληξη του Δικαστηρίου, επί της πραγματικής και νομικής πτυχής της υπόθεσης. Κάτι που προφανώς, σύμφωνα με το Εφετείο, δεν έχει γίνει στην περίπτωση της υπό εξέταση δίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα