Το "ύστατο χαίρε" στον ήρωα Μάριο Αριστοτέλους

Σε βαρύ κλίμα πένθους τελέσθηκε η κηδεία του αδικοχαμένου δασοπυροσβέστη Μάριου Αριστοτέλους 44 ετών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος κατέθεσε στεφάνι.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους στη Δένια, όπου ψάλθηκε το ύστατο «χαίρε» για τον άτυχο δασοπυροσβέστη, αποδείχτηκε πολύ μικρός για να χωρέσει τους εκατοντάδες συγγενείς και φίλους που προσήλθαν να αποχαιρετίσουν

τον Ήρωα που έπεσε μαχόμενος για την κατάσβεση των πυρκαγιών που μαστίζουν την Κύπρο.

Από τους συγκεντρωμένους, δεν έλειψαν οι εκφράσεις πόνου, αλλά και οι λιποθυμίες των δικών του ανθρώπων λόγω της φορτισμένης ατμόσφαιρας.

Στην είσοδο της Κοινότητας Δένειας, αναρτήθηκε πανό το οποίο αποχαιρετούσε τον Ήρωα, γεγονός που καταδεικνύει τόσο τη θλίψη του κόσμου, όσο και τον σεβασμό απέναντι σε όσους δίνουν ασταμάτητη μάχη με τις φλόγες, το χρόνο και τα πάσης φύσεως προβλήματα των επιχειρήσεων, εδώ και τέσσερα και πλέον 24ωρα.

Τη θλίψη του εξέφρασε και μέσω twitter ο Υπουργός Γεωργίας

Η Κύπρος και ο λαός της αποχαιρέτησε σήμερα έναν άξιο Ήρωα.
Αιωνία σου η μνήμη Μαριε.. pic.twitter.com/ffPiiHWguV

— Nicos Kouyialis (@NicosKouyialis) June 22, 2016

Μιλώντας εμφανώς συγκινημένος για την απώλεια του πατέρα του, ο μεγάλος γιος του Μάριου Αριστοτέλους είπε ότι είναι υπερήφανος που τον είχε πατέρα.

Στον επικήδειο που ανέγνωσε ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, ανέφερε ότι «αισθανόμαστε τιμή γιατί αποχαιρετούμε έναν μεγάλο άνθρωπο που δίδαξε - και θα συνεχίσει με το παράδειγμα του να το πράττει στις επόμενες γενιές - για το τι πραγματικά εστί καθήκον προς τον συνάνθρωπο, καθήκον προς την κοινότητα, καθήκον προς την πατρίδα».

Τόνισε ότι ο Μάριος Αριστοτέλους έδωσε τιτάνια μάχη με τις φλόγες «ως πραγματικός ήρωας, μέχρι και την τελευταία στιγμή, μέσα στο βυτιοφόρο μαζί με τους φίλους και συναδέλφους του», και υπερασπίστηκε τα δάση μας «με γενναιότητα και θάρρος».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, είπε ότι ο θανών, έπεσε τηρώντας το καθήκον του, ότι αποτελούσε για τους συναδέλφους του έναν «φύλακα άγγελο» ο τους προστάτευε πάντα από τις δυσκολίες και τους κινδύνους.

Το «παρών» στην κηδεία έδωσαν, πέραν του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Τάκης Τσιντίδης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων

Follow @christos_mich

Φωτογραφίες από την κηδεία:

Keywords
Τυχαία Θέματα