Το "Μνημείο των πεσόντων" θα εγκαινιάσει ο Ερντογάν

Έτοιμο είναι το μνημείο των πεσόντων της 15ης Ιουλίου, το οποίο θα εγκαινιάσει το ερχόμενο Σάββατο-ξημερώματα Κυριακής ο Τούρκος πρόεδρος, με αφορμή την 1η επέτειο από το αποτυχημένο πραξικόπημα πέρυσι το καλοκαίρι.

Έχουν κατασκευαστεί δύο μνημεία πεσόντων, το ένα στην Κ ων/λη και το άλλο στην Άγκυρα, το οποίο ‘κοιτάζει’ στην κυριολεξία το ‘λευκό παλάτι’, θυμίζοντας στον Ερντογάν ποιοι τον…

γλίτωσαν πριν από ένα χρόνο.

Το ύψος του μνημείου είναι 31.4 μέτρα και η βάση του μνημείου καταλαμβάνει ένα χώρο 500 τετραγωνικών μέτρων, ενώ το συνολικό εμβαδόν του μνημείου είναι 2.500 τ.μ. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 125 τόνοι ατσάλι.

Στην κορυφή του μνημείου δεσπόζει η τουρκική σημαία φτιαγμένη από μάρμαρο. Απο κάτω υπάρχουν 3 μαρμάρινες ‘λωρίδες’, όπου στην κάθε μία έχουν σμιλευτεί όλα τα σύμβολα της Τουρκίας.

Στην πρώτη από αυτές είναι χαραγμένος ο χάρτης της Τουρκίας και ακριβώς απο κάτω τα ονόματα και των 81(ενός) νομών της χώρας.

Η δεύτερη αποτελείται από σιλουέτες ανθρώπων φτιαγμένες από μπρούτζο, που συμβολίζουν τους πολίτες της Τουρκίας.

Στην τρίτη είναι τοποθετημένο το κόκκινο εθνόσημο της Τουρκικής Δημοκρατίας και αποκάτω τα αστέρια όλων των κρατών που απαρτίζουν το τουρκικό έθνος.

Στο εσωτερικό αυτών των μαρμάρινων ‘λωρίδων’ δεσπόζουν οι φωτογραφίες και τα ονόματα των 249 νεκρών της 15ης Ιουλίου 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα