Το άγνωστο είδος Alzheimer που προσβάλλει νέους

Παγκόσμια ημέρα Αλστχάιμερ η σημερινή και οι ειδικοί προειδοποιούν για ένα είδος αυτής της ασθένειας που δυστυχώς για τους περισσότερους από εμάς είναι άγνωστο.

Η ασθένεια Αλτσχάιμερ πλήττει μόνο ηλικιωμένα άτομα, όμως το είδος αυτής της ασθένειας πλήττει και τις νεαρές ηλικίες.

Ονομάζεται early onset Alzheimer's disease και αποτελεί μια κληρονομική ασθένεια που μπορεί να εμφανιστεί από την ηλικία των 40 και άνω.

Αυτό το είδος Αλτσχάιμερ είναι σπάνιο, και η γενετική εξέταση δεν είναι διαθέσιμη για την πλειοψηφία του πληθυσμού. Η πρόκληση αυτής της ασθένειας παραμένει άγνωστη.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση περιβαλλοντικών και γενετικών παραγόντων οι οποίοι δεν έχουν γίνει κατανοητοί πλήρως.

Η ιατρική σχολή του πανεπιστημίου University of Washington κατόρθωσε να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων η οποία υπολογίζει με ακρίβεια κατά πόσο ένα άτομο, που έχει ιατρικό ιστορικό στην οικογένεια του, θα αναπτύξει ή όχι αυτή την ασθένεια.

Η διάγνωση γίνεται με αιμοληψία και συνήθως συνίσταται σε νεαρά άτομα. Πολλά από τα παιδιά των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με αυτό το είδος της ασθένειας αρνούνται να μπουν σε αυτή τη διαδικασία.

Επίπονα τα στάδια της νόσου.

Η Γραμματέας του συνδέσμου Στήριξης Ατόμων της νόσου Αλτσχάιμερ, Μαρία Σελεάρη, δήλωσε στο SigmaLive, ότι το επίπονο σε αυτή την ασθένεια είναι τα στάδια τα οποία πρέπει να περάσει ο ασθενής και η οικογένειά του. Σημαντικό σε αυτό συνέχισε είναι οι άτυποι φροντιστές των ασθενών. Αποτελούν τα άτομα που βρίσκονται δίπλα τους και είναι συνήθως ο στενός κύκλος συγγενών και φίλων των ασθενών.

Ο Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων της νόσου Αλτσχάιμερ είναι ένας εθελοντικός σύνδεσμος ο οποίος δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1956. Προσφέρει υπηρεσίες προς τα άτομα που διαγιγνώσκονται με την ασθένεια Αλτσχάιμερ όπως κατ’ οίκον φροντίδα και ενημέρωση. Σημαντικός είναι και ο τομέας της αλληλουποστήριξης των συγγενών.

Keywords
Τυχαία Θέματα