Το αδιέξοδο στο Μοντ Πελεράν μονοπωλεί τον τ/κ Τύπο

Moνοπωλούν και σήμερα στον τουρκοκυπριακό Τύπο οι συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν και το αδιέξοδο στο οποίο κατέληξαν. Μικρότερης έκτασης θέματα αφορούν στο λαθρεμπόριο κρέατος και στις προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο “εμείς μείναμε κάτω από τα συντρίμμια” αφιερώνει όλη τη σελίδα για τις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν. Ο στόχος για λύση το 2016 έχει ανατιναχτεί και η τ/κ πλευρά άρχισε να κατηγορεί

την ε/κ πλευρά για την αποτυχία των συνομιλιών. Ο Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί καλεί τον "λαό" να μη βρίσκεται σε κατάθλιψη. Η εφημερίδα δεν έχει άλλο κύριο θέμα.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο “δεν τρέχoυμε μακριά από τις διαπραγματεύσεις”, αναφέρει ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί μίλησε με ελπίδα και κάλεσε την ε/κ πλευρά να εγκαταλείψει την άδικη στάση και να κάνει ένα βήμα προς τη λύση. Αναφέρεται επίσης στο θέμα του λαθρεμπορίου κρέατος. Άλλου γράφει ότι το ρόδι είναι επίσης θύμα της ξηρασίας και ότι η ετήσια παράγωγη μειώθηκε κατά 30%.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο “μη χάνετε το ηθικό σας”, ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι η αυταρχική συμπεριφορά της ε/κ πλευράς συνέτριψε τη διαδικασία. Γράφει επίσης ότι δημοσκόπηση της εφημερίδας έδειξε ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από τη στάση του Τ/κ ηγέτη και έχουν ελπίδα για τη συνέχιση των συνομιλιών. Αναφέρεται επίσης και στο θέμα του λαθρεμπορίου κρέατος.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο “ενθάρρυνση για τη Λάρνακα”, αναφέρει ότι “ο υφυπουργός του Υπουργείου τουρισμού και του περιβάλλοντος” İsmet Esenyel ανακοίνωσε ότι τα τουριστικά πρακτορεία που φέρνουν τουρίστες στον βορρά μέσω της Τουρκίας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και για αυτό τον λόγο για κάθε τουρίστα που θα έρθει μεσώ του Αεροδρομίου Λάρνακας θα δώσουν 20 ευρώ υποστήριξη. Γράφει επίσης για τις συνομιλίες του Μοντ Πελεράν και παραθέτει δηλώσεις του Ακιντζί ότι δεν πήγαν εκεί για να παραδώσουν τα δικαιώματά τους. Άλλου αναφέρεται και στο παράνομο εμπόριο κρέατος.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο “δεν τελείωσαν όλα”, αναφέρει ότι όλα τα πολιτικά κόμματα, τα συνδικάτα και οι εκπρόσωποι των διάφορων οργανισμών εκφράζουν υποστήριξη στη συνέχιση των συνομιλιών.

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ανακοίνωσε ότι `όταν υπάρχει ένα πρόβλημα δεν τελειώνει πότε η αναζήτηση για μια λύση΄. Άλλου γράφει ότι η εκδίκαση της υπόθεσής με τις παράνομες εκτρώσεις συνεχίζεται. Γράφει και για τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη ότι η ε/κ πλευρά είναι έτοιμη για την πενταμερή συνάντηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα