«Το Fair Play είναι υπόθεση όλων μας»

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΟΠ στην εκδήλωση για τη βράβευση των σωματείων ήθους για το 2015 και για την κοπή της βασιλόπιττας, αφού ευχήθηκε σε όλους μια καλή και παραγωγική χρονιά, αναφέρθηκε με έμφαση στη ξεχωριστή βραδιά του ήθους.



Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, το Fair Play δεν αφορά μόνο τις ομάδες αλλά όλους όσοι συμμετέχουν στο άθλημα και κάλεσε όλους να εργαστούν για την πρόοδο του ποδοσφαίρου μας και για βελτίωση της εικόνας του προωθώντας το τίμιο παιγνίδι.

Ο κ.

Κουτσοκούμνης αναφέρθηκε για την παρέμβαση της ΚΟΠ στη διαιτησία, τονίζοντας πως απαγορεύεται στους παράγοντες να κάνουν δηλώσεις για τη διαιτησία και υποχρεώθηκε να παρέμβει ως Ομοσπονδία όταν έκρινε πως είχαν γίνει πολύ σοβαρά λάθη σε συνεχόμενες αγωνιστικές.

Επισήμανε με ικανοποίηση ότι μετά την παρέμβαση της ΚΟΠ, με την είσοδο της νέας χρονιάς βελτιώθηκε η κατάσταση στις λίγες αγωνιστικές που έγιναν. Στους 6 από τους 7 αγώνες κάθε αγωνιστικής είχαμε καλές διαιτησίες και σε ένα σοβαρά λάθη. Η Ομοσπονδία αναμένει από τους διαιτητές μας να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους για ακόμη καλύτερη παρουσία.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τους διαιτητές πρέπει να βοηθήσουν και οι ποδοσφαιριστές γιατί τον τελευταίο καιρό αυξάνονται οι ενέργειες των ποδοσφαιριστών που προσπαθούν να ξεγελάσουν τους διαιτητές.

Ο κ. Κουτοσκούμνης ανέφερε πως το θέμα δεν είναι κυπριακό και ότι απασχολεί τις επιτροπές της UEFA που συζητούν ήδη τρόπους για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα γιατί δεν είναι Fair Play οι ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να ξεγελάσουν τους διαιτητές και να είναι κρίνονται μόνο οι διαιτητές όταν ξεγελαστούν.

Ο κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε επίσης στην μείωση των προστίμων που επιβλήθηκαν στα Σωματεία από τη Δικαστική Επιτροπή και χαιρέτισε τις προσπάθειες που έγιναν από πλευράς κάποιων Σωματείων που με δικές τους ενέργειες πέραν της κάρτας του φιλάθλου που προωθεί το Κράτος, κατάφεραν να περιορίσουν ταραξίες των γηπέδων.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης &Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου, εξέφρασε την ευχή για μια καλύτερη χρονιά τονίζοντας πως η προσπάθεια είναι να περιοριστούν τα κακά που ταλαιπωρούν το ποδόσφαιρο.

«Αν όχι να τα εξαλείψουμε, αυτά τα κακά να προσπαθήσουμε με τη συνεργασία όλων να τα περιορίσουμε», τόνισε ο κ. Ιωνάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα