Τ/κ Τύπος: Καυγάς γειτόνων κατέληξε σε θάνατο 70χρονου

Η τριήμερη κράτηση χθες του ιδιοκτήτη και του διευθυντή της εταιρείας λατομείων, τουρκικών συμφερόντων, Αλσανλάρ, στην οποία ανήκε το φορτηγό που προκάλεσε το τροχαίο με θύμα έναν 48χρονο και μια οικογενειακή τραγωδία στη συνέχεια, αφού και η σύζυγός του πέθανε μη αντέχοντας την απώλεια, αφήνοντας δυο ορφανά παιδιά, το ένα μόλις 40 ημερών, είναι ένα από τα δύο κύρια θέματα στον τ/κ Τύπο σήμερα. Το δεύτερο είναι ο καβγάς γειτόνων στην Κοντέα που κατέληξε στον θάνατο του 70χρονου, ο οποίος φέρεται να αυτοκτόνησε με κυνηγετικό όπλο, αλλά η οικογένειά του κατηγορεί τον γείτονα που

δέχθηκε επίθεση με το όπλο ότι σκότωσε τον ηλικιωμένο άντρα. Αναφορά γίνεται επίσης στην έλλειψη χημικών ελέγχων καταναλωτικών προϊόντων και η μη επένδυση τουρκικών τουριστικών εταιρειών στην περιοχή της Βοκολίδας όπου υπάρχει σχεδιασμός να γίνει νέα Αλάνια, τουριστική περιοχή στη νότια Τουρκία.

H “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Λατομεία κατά συρροήν δολοφόνοι”, αναφέρεται στους δύο συλληφθέντες της εταιρείας λατομείου Ασανλάρ που τέθηκαν υπό κράτηση για το τροχαίο της 8ης Μαρτίου και σχολιάζει ότι τα λατομεία δεν σκοτώνουν μόνο τα βουνά, αλλά και τους ανθρώπους μας. Αλλού γράφει ότι κάτω από αστυνομικά μέτρα τελέστηκε χθες η κηδεία του 70χρονου στην Κοντέα που φέρεται να αυτοκτόνησε με το κυνηγετικό του όπλο μετά που επιτέθηκε σε γείτονα, με τον γιο του αποθανόντος να κατηγορεί όμως τον γείτονα για δολοφονία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στην κλινική Τρενγιολού υπάρχουν νέες υπηρεσίες για συνταξιούχους και άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), με τίτλο “Αλυσιδωτά εγκλήματα”, γράφει ότι κατά τη διαδικασία κράτησης του ιδιοκτήτη και του διευθυντή της εταιρείας Ασανλάρ, ενώπιον του δικαστηρίου, ήρθαν στο φως σειρά αδικημάτων που αφορούν το φορτηγό της εταιρείας που ενεπλάκη στο δυστύχημα και τον οδηγό που δεν είχε άδεια κυκλοφορίας. Αλλού γράφει ότι ολοκληρώνεται ο νέος δρόμος προς τη Λουρουτζίνα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται επίσης στην κηδεία του 70χρονου χθες στην Κοντέα, που έγινε εν μέσω θυμού και αγανάκτησης, όπως γράφει.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με τίτλο “11.500 κλίνες περιμένουν”, αναφέρεται στην περιοχή της Βοκολίδας και γράφει ότι οι τουρκικές εταιρείες που έχουν πάρει τις άδειες για τουριστικές επενδύσεις εκεί, περιμένουν, χωρίς να προχωρούν στην ανοικοδόμηση ξενοδοχείων, με στόχο να πουλήσουν αυτό το δικαίωμα. Εκτός από το ξενοδοχείο “Άρτεμις Καγιά” και μερικώς το “Η Κιβωτός του Νώε” και ενώ η διαθεσιμότητα είναι πλήρης, προσθέτει, 11.500 κλίνες περιμένουν, χωρίς οι επενδύσεις να γίνονται. Αλλού αναφέρεται στα στοιχεία για τη βία εναντίον των γυναικών στα κατεχόμενα και σημειώνει ότι από το 2011 μέχρι το 2016 πέντε γυναίκες έπεσαν θύματα βίας και 1200 στηρίζονται από τις “αρμόδιες υπηρεσίες” γιατί υπέστησαν βία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το να ανοίξεις φαρμακείο είναι εύκολο, αλλά το να το διατηρήσεις δύσκολο.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Φοβούνται οι πολίτες”, γράφει ότι τα λαχανικά και τα φρούτα, αλλά και πολλά άλλα προϊόντα που καταναλώνονται στα κατεχόμενα δεν υπόκεινται σε αναλύσεις, αφού το “κρατικό χημείο” έχει καεί λόγω πυρκαγιάς και αυτό ανησυχεί τους πολίτες γιατί δεν ξέρουν τι τρώνε. Αλλού γράφει ότι η Αίτνα στη Σικελία ξύπνησε και από την έκρηξη χθες υπήρξαν και τραυματίες. Δημοσιεύει και σχετική φωτογραφία από το ηφαίστειο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι 800.000 κυρίως αμπελοπούλια “έχουν δολοφονηθεί με παράνομο τρόπο στις αγγλικές Βάσεις για να πουληθούν σε εστιατόρια” και επικαλείται στοιχεία που δίδουν βρετανικές εφημερίδες, χωρίς να τις κατονομάζει.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Υπήρξε πρόκληση, δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος”, γράφει ότι αυτό ανέφερε στην εφημερίδα η οικογένεια του 70χρονου Μπεκίρ Σαμί Μπαχτικαρά που κηδεύτηκε χθες στην Κοντέα μετά την αψιμαχία με τον γείτονα. Στο δεύτερο θέμα του πρωτοσέλιδού της η εφημερίδα αναφέρεται στην αναβάθμιση της εφαρμογής για κινητά της Γενί Ντουζέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα