Τ/κ Τύπος: Η ποινή οδηγού που προκάλεσε δυστύχημα με σχολικό

Το σύνολο του τ/κ Τύπου και ως κύριο θέμα, αναφέρει σήμερα την ποινή των 6,8 χρόνων που επιβλήθηκε από το “κακουργιοδικείο” Λευκωσίας στον τουρκικής καταγωγής οδηγό του φορτηγού που προκάλεσε το δυστύχημα με το σχολικό λεωφορείο και τρεις νεκρούς, τον περασμένο Νοέμβριο στα κατεχόμενα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί από “δικαστήριο” τα τελευταία χρόνια. Αναφορά επίσης γίνεται στον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του “πανεπιστημίου” εγγύς Ανατολή που κέρδισε το Eurocap της FIBA, την ανάπτυξη

του “δήμου” Κιόνελι και τις αντιδράσεις από τη μη πραγματοποίηση της ακολουθίας του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην Αμμόχωστο.

H “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Εκτονώθηκαν όλοι”, γράφει ότι ενώ τα τρία νοσοκομεία που εμπλέκονται στον θάνατο του αρθρογράφου της εφημερίδας, Γιατλτσίν Οκούτ δεν έχουν πει λέξη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κόσμος εκτονώθηκε εναντίον των νοσοκομείων και της αντιμετώπισης των ασθενών. Αλλού γράφει ότι η πρόταση δύο “βουλευτίνων” του ΡΤΚ για τις εκτρώσεις και τους αυτόχειρες δημοσιεύθηκε στην “επίσημη εφημερίδα” και σε 20 μέρες θα ενημερωθεί και το “προεδρείο της βουλής”. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε πως επηρεάστηκε πολύ από τις εικόνες των νεκρών παιδιών στη Συρία μετά την επίθεση με χημικά και διέταξε ο ίδιος την πυραυλική επίθεση.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), με τίτλο “Τρεις ψυχές έξι χρόνια”, αναφέρεται στην επιβολή ποινής στον οδηγό του φορτηγού λατομείου που προκάλεσε το πολύνεκρο τροχαίο με το σχολικό λεωφορείο στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου. Αλλού αναφέρεται στα έργα που ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν στο Κιόνελι ο “δήμαρχος” και που θα ανέρχονται στα 15 εκ. ΤΛ (3,75 εκ. ευρώ). Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του “πανεπιστημίου” εγγύς Ανατολή κέρδισε το Eurocap της FIBA και έγραψε ιστορία, αφού αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με τίτλο “Δεν φτάνει αυτή η ποινή”, γράφει ότι μετά την ανακοίνωση της ποινής για τον οδηγό του φορτηγού, οι συγγενείς των θυμάτων αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλον κλαίγοντας. Αλλού αναφέρει ότι την ερχόμενη Τρίτη η συντεχνία των ιατρών θα κάνει στάση εργασίας στις πολυκλινικές των νοσοκομείων και ως εκ τούτου θα αντιμετωπίζονται μόνο επείγοντα περιστατικά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πλέον οι οδηγοί έχουν απηυδήσει με την κυκλοφορία στους δρόμους κάθε πρωί και κάθε βράδυ.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Πόνος, δάκρυα και θυμός”, αναφέρεται επίσης στις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων του πολύνεκρου τροχαίου τον περασμένο Νοέμβριο στο άκουσμα της καταδίκης του οδηγού φορτηγού σε 6 χρόνια και 8 μήνες. Αλλού αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέκρινε την απαγόρευση της τέλεσης λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Εξορινού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεν λήφθηκαν μέτρα προστασίας στον δρόμο Μόρφου – Λεύκας όπου διεξάγονται εργασίες, με αποτέλεσμα να συμβεί ένα τροχαίο ατύχημα.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Ο υπουργός Σουτσιούογλου απομάκρυνε διευθυντή που ήθελε να κάνει έρευνα του συστήματος”, αναφέρεται σε κατηγορίες του πρώην “υπουργού υγείας” εναντίον του νυν για τις επιπτώσεις από την πυρκαγιά στο “κρατικό χημείο” και τον εξαναγκασμό των εργαζομένων σε εργασία στο κτίριο που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές. Αλλού γράφει ότι ο οδηγός του φορτηγού φέρεται να δούλευε 16 συνεχόμενες ώρες, όταν προκάλεσε το δυστύχημα με το σχολικό λεωφορείο. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί δηλώσεις κατοίκων της Αμμοχώστου, που επικρίνουν την άρνηση του “υπέξ” για τη λειτουργία του Επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα