Τ/κ Τύπος: Ανακοίνωση εντός ημερών για οδοφράγματα Δερύνειας

Σήμερα ή αύριο ανακοινώνεται το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας και θα χρησιμοποιηθεί ο υφιστάμενος δρόμος, γράφει η τ/κ εφημερίδα “Κίπρις”.

Ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού δήλωσε στην τ/κ εφημερίδα ότι η ανακοίνωση θα γίνει από τον Μουσταφά Ακιντζί, ενώ χθες έγιναν οι τελευταίοι έλεγχοι επιτόπου. Σύμφωνα με την Κίπρις, ο κ. Ακιντζί επισκέφθηκε χθες την περιοχή για επιθεώρηση. Η εφημερίδα επικαλείται πληροφόρηση, σύμφωνα με την οποία, έχει αρχίσει ο καθαρισμός του δρόμου που θα χρησιμοποιηθεί για τις διελεύσεις, που στα τούρκικα ονομάζεται

Βεχίτ Γκιουνέρ.

Η εφημερίδα γράφει ότι μετά την απόφαση των δύο ηγετών τον περασμένο Μάιο για τη διάνοιξη του οδοφράγματος ξεκίνησε η συζήτηση για το ποιος δρόμος θα χρησιμοποιηθεί, με την τ/κ πλευρά να προτείνει εναλλακτική οδό, επειδή ο υφιστάμενος δρόμος περνά από στρατιωτική περιοχή. Σημειώνει πως από τη αρχή ο Τ/κ ηγέτης είχε ταχθεί υπέρ της χρήσης του υφιστάμενου δρόμου και κατάφερε να άρει τα εμπόδια μέσω των συναντήσεων που είχε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Τουρκίας και στρατιωτικούς του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα χθες στον τ/κ Τύπο, προστίθεται, το θέμα λύθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Αρχηγού ΓΕΣ στα κατεχόμενα, Χουλουσί Ακάρ.

Σε δηλώσεις στην “Κίπρις ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αμμόχωστος, Οκάν Νταγλί εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο Ακιντζί κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει σε αυτούς ότι θα επιδεικνύει πολιτική βούληση και θα καταβάλλει προσπάθειες για το άνοιγμα του οδοφράγματος με τη χρήση του υφιστάμενου δρόμου. Μίλησε για ελπιδοφόρα εξέλιξη και σημείωσε ότι στόχος και των δύο κοινοτήτων ήταν το άνοιγμα αυτού του δρόμου¨, που θα συνδέει τη Δερύνεια με την Αμμόχωστο σε πέντε λεπτά.

Η “Κίπρις ποστασί” γράφει ότι η ανακοίνωση του ανοίγματος των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου θα γίνει όπως είχε συμφωνηθεί από τους δύο ηγέτες και θα ανακοινωθεί από τον ΟΗΕ εντός ολίγων ημερών. Παρόμοιο δημοσίευμα έχει και η “Γενί Ντουζέν” για άρση των στρατιωτικών εμποδίων στο άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας και άνοιγμά του μαζί με εκείνο στο Απλίκι μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα