Τ/κ Τύπος: Nέο σκάνδαλο με τις πλαστές άδειες οδήγησης

Ποικίλα τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες, με αναφορές στο νέο σκάνδαλο που ξέσπασε με τις πλαστές άδειες οδήγησης, το νέο κύμα συλλήψεων στην Τουρκία σε σχέση με συμμετοχή στην οργάνωση ΦΕΤΟ, τη μείωση της συναλλαγματικής αξίας της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου, της στερλίνας και του ευρώ και την καταδίκη 43χρονου, ο οποίος βρέθηκε ένοχος για παιδεραστία, σε οκτώ χρόνια φυλάκισης.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Κύκλωμα εγκλήματος

στον τροχαία», αναφέρεται στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων στην κατεχόμενη Κερύνεια με την κατηγορία ότι εξέδιδαν πλαστές άδειες οδήγησης σε μη Τουρκοκύπριους. Αλλού γράφει ότι σε απεργία κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι στο «επαρχιακό γραφείο εργασίας» στην Κερύνεια, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσουν και εκδήλωση διαμαρτυρίας. Προβάλλει, ακόμα, πρόταση 19 «βουλευτών» όπως η «βουλή» εγκρίνει ψήφισμα για το πλαίσιο της λύσης και αυτό να μην είναι το ομοσπονδιακό μοντέλο.


Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Πλαστές άδειες οδήγησης σε 116 άτομα», γράφει ότι μέχρι στιγμής η «αστυνομία» κάνει λόγο για 116 πλαστές άδειες οδήγησης σε Τούρκους και ξένους υπηκόους χωρίς τη διεξαγωγή εξετάσεων ούτε και την ολοκλήρωση μαθημάτων οδήγησης. Αναφέρεται, ακόμα, στις εσωτερικές διεργασίες στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας σχετικά με τη λίστα των «υποψηφίων» του κόμματος για τις «εκλογές». Αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Ασίμ Ιντρίς σχετικά με την ευθύνη της «πολιτείας» απέναντι στα παιδιά που χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση στα θέματα παιδείας.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) έχει τίτλο «Δεν βάζουμε μυαλό» και γράφει ότι ενώ είναι φανερό ότι η κατάσταση στην Τουρκία επηρεάζει αρνητικά τους τελευταίους μήνες τη συναλλαγματική αξία της τουρκικής λίρας, εντούτοις η «κεντρική τράπεζα» στα κατεχόμενα δεν βάζει μυαλό, αφού δεν λαμβάνει υπόψη τις προειδοποιήσεις των οικονομολόγων σχετικά με το θέμα των δανείων. Γράφει, ακόμα, ότι η τουρκική αστυνομία ξεκίνησε νέο κύμα συλλήψεων στα πλαίσια της εκστρατείας εναντίον της οργάνωσης ΦΕΤΟ, με συλλήψεις στρατιωτικών που υπηρέτησαν και στα κατεχόμενα. Προβάλλει και την καταδίκη του πατέρα δύο ανήλικων κοριτσιών, ο οποίος καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια ποινής φυλάκισης για σεξουαλική παρενόχληση και των δύο κοριτσιών.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), υπό τον τίτλο «Έμφαση στις άδειες οδήγησης», αναφέρεται στο νέο σκάνδαλο στα κατεχόμενα με τις πλαστές άδειες οδήγησης σε εποίκους, ενώ ήδη έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους ένας εκπαιδευτής και ένας ανώτερος «κυβερνητικός» λειτουργός. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι στιγμής πιστεύεται ότι έχουν εκδοθεί πέραν των 116 πλαστών αδειών. Γράφει, ακόμα, ότι σε οκτώ χρόνια ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε 43χρονος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση των δύο παιδιών του, 14χρονης και 17χρονης. Γράφει, ακόμα, ότι στα κατεχόμενα βρίσκεται η Υπουργός για Κοινωνικές Πολιτικές της Τουρκίας Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, για υπογραφή «συμφωνίας» με το «υπουργείο» κοινωνικών ασφαλίσεων.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Λιώσαμε», αναφέρεται στη μείωση της συναλλαγματικής αξίας της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου, στερλίνας και Ευρώ και προβάλλει στατιστικά στοιχεία για την πορεία της αξίας της τουρκικής λίρας κατά τους τελευταίους 10 μήνες. Αναφέρεται, ακόμα, στη νέα υπόθεση με την έκδοση πλαστών αδειών οδήγησης, για την οποία τέθηκαν υπό κράτηση τέσσερα άτομα. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα