Τ/κ ΜΜΕ για Αγ.Δομέτιο: Οι Ε/κ συνεχίζουν τις γνωστές τους προκλήσεις

Σύμφωνα με την επισκόπηση του ΓΤΠ και του Τουρκοκουπριακού Τύπου 

Κάτω από τον τίτλο «Νέα πρόκληση από Στην ελληνοκυπριακή πλευρά», η Halkın Sesi (01.12.23, halkinsesikibris.com) υποστηρίζει ότι οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν τις γνωστές τους προκλήσεις και ότι τόσο οι επίσημες αρχές όσο και τα ΜΜΕ προσπαθούν να διασαλεύσουν την ηρεμία στο νησί, ισχυριζόμενοι ότι η τουρκική πλευρά τοποθέτησε κάμερα σε ένα σπίτι στην νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο γνωστό με την ονομασία «Σπίτι της Μαρίας», το οποίο ανήκει σε Τουρκοκύπριους.  

Το

δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι παρά το γεγονός ότι τα αρχεία του «κτηματολογίου» απέδειξαν ότι το εν λόγω σπίτι είναι έδαφος της «ΤΔΒΚ», η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών παραμένει θεατής στην κατάσταση και διατηρεί τη θέση στήριξης στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Ισχυρίζεται και τα εξής το δημοσίευμα:

«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση προσπαθεί να προκαλέσει ισχυριζόμενη ότι βρίσκεται στη νεκρή ζώνη το σπίτι ενός Τουρκοκύπριου γνωστό ως το σπίτι της Νεριμάν [Σημείωσε μεταφραστή: Έτσι αποκαλούν το εν λόγω σπίτι στα τουρκικά] στο Μετεχάν.

Στην περιοχή που είναι χαραγμένα πολύ ξεκάθαρα τα σύνορα, ενώ η Ελληνοκυπριακή Εθνική Φρουρά παρακολουθεί την περιοχή που ανήκει στην ΤΔΒΚ τοποθετώντας κάμερα στο φυλάκιό της, δεν μπορεί να χωνέψει το να κάνει το ίδιο στο δικό της έδαφος η ΤΔΒΚ

Η δε Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών που δεν πρέπει να επιτρέπει τέτοιες προκλήσεις, διατηρεί τη θέση της στήριξης στην ελληνοκυπριακή πλευρά, παραμένοντας θεατής στο γεγονός.

Παρά το γεγονός ότι τα αρχεία του κτηματολογίου αποδεικνύουν ότι είναι έδαφος της ΤΔΒΚ το σπίτι που εκτέθηκε στους ελληνοκυπριακούς ισχυρισμούς, η ελληνοκυπριακή διοίκηση προβαίνει σε κατηγορίες χρησιμοποιώντας κάποια ΜΜΕ.

Η διοίκηση των δυνάμεων ασφαλείας συνεχίζει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια του λαού ενάντια στην ελληνοκυπριακή διοίκηση που επιχειρεί να παραβιάσει το μέρος και ενάντια σε εκείνους που προσπαθούν να διασαλεύσουν το καθεστώς της νεκρής ζώνης.

Αντίθετα με τους ελληνοκυπριακούς ισχυρισμούς, σημειώνεται ότι αυτή η περιοχή είναι έδαφος της ΤΔΒΚ από το 1974 και βρίσκεται υπό την προστασία της διοίκησης των δυνάμεων ασφαλείας, που είναι η εγγύηση της ειρήνης στο νησί.

Σε είδηση του Bayrak (BRT) σημειώνεται ότι διαπιστώθηκε από κάμερες του BRT που έκαναν γύρισμα στην περιοχή ότι το σπίτι είναι σε έδαφος της ΤΔΒΚ και ότι μένει εκτός των συνόρων του σπιτιού ο ασφαλτόδρομος περιπολίας των Ηνωμένων Εθνών.

Γνωστοποιείται ότι η διοίκηση των δυνάμεων ασφαλείας είναι έτοιμη να απαντήσει αντιστοίχως σε οποιανδήποτε παραβίαση που επιχειρηθεί να γίνει στην εδαφική ακεραιότητα της ΤΔΒΚ και τετελεσμένο γεγονός».

Η εφημερίδα δημοσιεύει και φωτογραφίες από την περιοχή σημειώνοντας ότι η τουρκική πλευρά εγκατέστησε κάμερα ασφαλείας στο σπίτι, το οποίο κατ’ ισχυρισμό βρίσκεται σε έδαφος της «ΤΔΒΚ» και ότι η Εθνική Φρουρά είχε εγκαταστήσει κάμερα στη στέγη ενός σπιτιού που βρίσκεται στα εδάφη τα οποία της ανήκουν.

Διαβάστε επίσης: Άγιος Δομέτιος: Περιπολίες από μέλη της Εθνικής Φρουράς στο σημείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα