Τις συμφωνίες TTIP και CETA υπερασπίστηκε ο Γιούνκερ

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλη, όταν πρόκειται για την παγκοσμιοποίηση”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ κατά τη δευτερολογία του στην Ευρωπαϊκή Κοινωνική και Οικονομική Επιτροπή, απαντώντας ουσιαστικά στις ομάδες που αντιδρούν στις εμπορικές συμφωνίες TTIP και CETA.

Τόνισε μάλιστα ότι οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου θα συμβάλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την Ευρώπη και τόνισε πως υποστηρίζει “σθεναρά τη συμφωνία με τον Καναδά” .

“Αν θέλουμε να παίξουμε ένα ρόλο στον κόσμο, πρέπει να

αρχίσουμε να ασχολούμαστε με άλλες χώρες”, είπε ο Πρόεδρος της Κομισιόν. “Η Ευρώπη είναι η μικρότερη ήπειρος του κόσμου, αν και νομίζουμε ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου. Δεν λέω ότι πρέπει να δεχτούμε τα πάντα, αλλά θα πρέπει να ξέρετε πού είναι όφελος”, σημείωσε.

Τοποθετήθηκε μάλιστα και σε σχέση με τοn λαϊκισμό και τις ευρωσκεπτικιστικές τάσεις. “Αν γινόμαστε λαϊκιστές, τότε οι άνθρωποι θα ψηφίσουν για λαϊκιστές. Οι λαϊκιστές δεν προσφέρουν λύσεις. Χρειαζόμαστε την καταπολέμηση της άκρας δεξιάς και πρέπει να το κάνουμε τώρα”, είπε.

Σε σχέση με Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, μια πρόταση που επανέρχεται κατά καιρούς, ο Πρόεδρος είπε ότι “οι πολίτες δεν θέλουν να γίνει η Ευρώπη κάτι σαν τις Ηνωμένες Πολιτείες”.

“Πρέπει να μάθουμε ο ένας για τον άλλο και πρέπει να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον. Έχουμε ακόμα σωρευμένη άγνοια σε ορισμένους τομείς. Δεν ξέρουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να δείξουμε το ενδιαφέρον ο ένας στον άλλο”, είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, υπερασπίστηκε και τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα