Την Τρίτη η Τριμερής με τη συμμετοχή Τσίπρα

Το επιχειρηματικό φόρουμ που παρευρέθηκαν οι δύο ηγέτες διοργανώθηκε από το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με τον Κύπρο-Αιγυπτιακό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι αύριο Τρίτη κατά την διάρκεια της τριμερούς θα παρευρεθούν διαδικτυακά στα εγκαίνια του Συνεργατικού Δικτύου λειτουργίας το οποίο είναι αποτέλεσμα μνημονίου

συνεργασίας των τριών χωρών.

Το θέμα της ενέργειας είναι αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον, αφού η συνεργασία των τριών χωρών στον τομέα αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για περαιτέρω στρατηγική εμβάθυνση των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα.

Εκείνο που αναμένεται είναι να ληφθούν αποφάσεις που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο, όσον αφορά στην ενεργειακή αρχιτεκτονική στην περιοχή.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πριν λίγο ότι η ανακάλυψη των υδρογονανθράκων αποτελούν καταλύτη συνεργασίας.

Επίσης τρεις ακόμη τομείς θα συζητηθούν κι αυτοί είναι ο Τουρισμός, το Εμπόριο και οι Επενδύσεις.

Όσον αφορά στο αυριανό πρόγραμμα, η ημέρα θα ξεκινήσει με κατ’ ιδίαν συνάντηση Αναστασιάδη - Τσίπρα.

Η τριμερής θα ξεκινήσει λίγη ώρα αργότερα, αρχικά με κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και αμέσως μετά θα υπάρξουν διευρυμένες συνομιλίες και με τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες των τριών χωρών.

Με την ολοκλήρωση των συζητήσεων θα υπάρξει τελετή υπογραφής Πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στις τρεις χώρες. Μετά τις δηλώσεις στα ΜΜΕ ο κ. Αναστασιάδης θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Προέδρου της Αιγύπτου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Πάντως υπήρξε κι ένα απρόοπτο περιστατικό στη Βουλή με την άφιξη του Αρχιεπισκόπου.

Συγκεκριμένα, κατά την άφιξη του στον χώρο, αν και αντιμετωπίζει κινητικές δυσκολίες λόγω προβλημάτων υγείας στη μέση, δεν επετράπη στον οδηγό του να εισέλθει στον χώρο στάθμευσης της Βουλής, αλλά ούτε και να προσεγγίσει την κεντρική είσοδο του Κοινοβουλίου, λόγω των αστυνομικών μέτρων που υπήρχαν. Ως εκ τούτου, ο Αρχιεπίσκοπος αποχώρησε ενοχλημένος από τον χώρο, χωρίς να δώσει το παρών του στην ειδική συνεδρία της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα