Την Τετάρτη η πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από Ελλάδα

Η πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα θα γίνει την Τετάρτη το πρωί, οπότε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα αναχωρήσουν τριάντα πρόσφυγες με προορισμό το Λουξεμβούργο. Πρόκειται για έξι οικογένειες με μικρά παιδιά (μεταξύ αυτών και παιδιά με ειδικές ανάγκες), από τις οποίες οι τέσσερις οικογένειες είναι από τη Συρία και οι δύο από το Ιράκ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι πρόσφυγες έφθασαν πρόσφατα στη Λέσβο, καταγράφηκαν και ταυτοποιήθηκαν

από τη Frontex και την Ελληνική Αστυνομία και στη συνέχεια υπέβαλαν αιτήματα ασύλου στην Υπηρεσία Ασύλου, τα οποία εγκρίθηκαν.

Το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης (relocation) της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορά τη μεταφορά ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας (ασύλου και επικουρικής προστασίας) από ένα κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάποιο άλλο. Είναι ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης που έχει στόχο την πιο δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο στα κράτη - μέλη.

Στην τελετή για την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα θα παραστούν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Επίτροπος για θέματα μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα