Την Πέμπτη οι αποφάσεις των εργαζομένων στο ΧΥΤΥ Κόσιης

Τα επόμενα βήματα τους θα αποφασίσουν την Πέμπτη 5 Απριλίου οι εργαζόμενοι στη Μονάδα Ολικής Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΧΥΤΥ) Κόσιης, μετά την λήξη της προθεσμίας που δόθηκε από τις Συντεχνίες για επίλυση της διαφοράς που υπήρχε πρόσφατα με την εταιρεία.

Σε γραπτή ανακοίνωση των Συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ αναφέρεται

ότι «στις 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας του προσωπικού στη Μονάδα Ολικής Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΧΥΤΥ) Κόσιης, της οποίας διαχειριστής είναι η εταιρεία ΗΛΕΚΤΟΡ – ΕΛΑΚΤΟΡ – CYBARCO LTD. Βασικό αίτημα της στάσης εργασίας ήταν η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης που διέπει τους όρους εργοδότησης των 80 εργαζομένων οι οποίοι εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες».

Τα αιτήματα των εργαζομένων «είναι μισθολογική αύξηση, η επαναφορά της υπερωρίας στις 1:1½ τις καθημερινές και 1:2 τα Σαββατοκύριακα και αργίες, η μείωση του ωρών εργασίας και η εφαρμογή επιδόματος βάρδιας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «σε Συνέλευση του προσωπικού που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου αποφασίστηκε να δοθεί περιθώριο τριών εβδομάδων με στόχο σε αυτό το διάστημα να δημιουργηθούν οι συνθήκες για υπογραφή της σύμβασης. Δυστυχώς σε δύο μέρες η προθεσμία των τριών εβδομάδων λήγει και δεν υπήρξε καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις».

Προστίθεται ότι «την Πέμπτη 5 Απριλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του προσωπικού με μοναδικό θέμα να παρθεί απόφαση για τα επόμενα βήματα που θα γίνουν μη αποκλειομένης και της λήψης μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα».

Οι Συντεχνίες καλούν «όλους τους αρμόδιους φορείς όπως παρέμβουν στο θέμα με στόχο την επίλυση της διαφοράς και αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων την ερχόμενη εβδομάδα και τυχόν ταλαιπωρίας του κοινού. Ως εργαζόμενοι» καταλήγει η ανακοίνωση «έχουμε δείξει μεγάλη υπομονή δίνοντας χρόνο στην εταιρεία για να μπορέσει να ανταποκριθεί θετικά στα αιτήματά των εργαζόμενων, όμως η υπομονή έχει και τα όρια της».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα