Την Γιωρκάτζη δείχνει για τις διαρροές ο Κοιλιάρης

Νέα πυρά κατά της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη εξαπέλυσε το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, Στέλιος Κοιλιάρης, λέγοντας ότι ο ίδιος έχει εύλογες υποψίες ότι οι διάφορες διαρροές γίνονται από την ίδια, κάτι το οποίο πρέπει ο Γενικός Εισαγγελέας να διερευνήσει.

Μιλώντας στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, Έχουμε Θέμα, Ο Στέλιος Κοιλιάρης, είπε ότι άκουσε εκπρόσωπο της Τράπεζας

Κύπρου να αναφέρει ότι η λίστα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια βουλευτών, ζητήθηκε από την Κεντρική Τράπεζα στα πλαίσια του εποπτικού της ρόλου, ως προς τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα. Αν και η συγκεκριμένη λίστα είναι σωστά διατυπωμένη για την εξυπηρέτηση του σκοπού για τον οποίο ζητήθηκε, διερωτήθηκε ωστόσο, κατά πόσο ζητήθηκε μόνο από την Τράπεζα Κύπρου και μόνο για τους 56 βουλευτές.

«Γιατί αυτή την λίστα την είχαν δύο δημοσιογράφοι σε δύο διαφορετικές εφημερίδες, αυτό μας είπε η διοικητής τη Δευτέρα, και δεν την είχαν δημοσιεύσει; Ποιο σκοπό εξυπηρετούσε; Ο κύριος Χούρικαν είναι τραπεζίτης και ξέρει ότι η σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη με αυτό τον τρόπο διαταράσσεται», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε επίσης ότι κανείς επιχειρηματίας δεν θα έβγαζε τα μάτια του με αυτό τον τρόπο. Οι πιθανότητες να διέρρευσε η Τράπεζα Κύπρου την λίστα, είναι ελάχιστες κατά την εκτίμηση του Στέλιου Κοιλιάρη, λέγοντας ότι σκοπός δεν αποκλείεται να ήταν να διασυρθεί το όνομα των 29 βουλευτών.

Μάλιστα είπε το θέμα των διαρροών, θα πρέπει να διερευνηθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα, καθώς όπως είπε κάτι ανάλογο έγινε στο παρελθόν όταν Διοικητής ήταν ο Πανίκος Δημητριάδης.

Δεύτερη διαρροή

Μάλιστα σύμφωνα με τον Στέλιο Κοιλιάρη, δημοσιογράφος τον πήρε τηλέφωνο την μέρα της παραίτησης του, έχοντας στα χέρια του τη σχετική επιστολή.

«Την επιστολή την έστειλα στον ΥΠΟΙΚ και την Διοικήτρια. Σε κανένα άλλο. Ούτε η ιδιαιτέρα γραμματέας μου την είδε. Ττην έγραψα ο ίδιος την έβαλα σε δύο φακέλους και την έστειλα Είμαι σίγουρος βάζω το χέρι μου στην φωτιά ότι δεν την διέρρευσε ο ΥΠΟΙΚ. Αυτός που την έστειλε προσπάθησε να δώσει το μήνυμα ότι δεν παραιτήθηκα, γιατί η ημερομηνία παραίτησης μου ήταν 12 Απριλίου. Είχα υποχρέωση να δώσω ένα μήνα προειδοποίηση με βάση το συμβόλαιο μου», είπε χαρακτηριστικά.

Παραπλάνησε τον Πρόεδρο

Παράλληλα έκανε λόγο για παραπλάνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, καθώς όπως είπε, πριν φύγει για την Αίγυπτο, του ανέφερε ότι άποψη του Αλέκου Μαρκίδη, είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να μεταφερθεί η Λαϊκή στα χέρια των πιστωτών. Άκουσα τον Αλέκο Μαρκίδη είπε, να αναφέρει ότι κατά την άποψη του το πρόβλημα λύνεται με μια αλλαγή σε ένα νόμο.

«Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές στο έργο που παίζουν κάποιοι», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα