Την «έπνιξε» στο ΓΣΠ (4-0) και βλέπει Play-Off

Πάρτι στο ΓΣΠ για τον Απόλλωνα. Η ομάδα της Λεμεσού με γκολ των Ζελάγια (δις), Μάρκοβιτς και ένα αυτογκόλ επικράτησε της Δυναμό Μπρέστ με 4-0 και έκανε άλμα για την πρόκριση του στα play-off του Γιουρόπα Λιγκ.

Πολύ δυνατά μπήκε στον αγώνα ο Απόλλωνας με τον Σοφρώνη Αυγουστή να προχωρεί σε δυο αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση τον αγώνα με την Ζελέζνιτσαρ. Πήραν φανέλα βασικού οι Περεϊρα κααι Ζελάγια και εκτός έμειναν οι Σκέμπρι και Μάγκλιτσα.

Μόλις στο 2ο λεπτό

του αγώνα ο Απόλλωνας απείλησε για πρώτη φορά με κεφαλιά του Γιούστε. Στο 4ο λεπτό ο Περεϊρα έκανε το πλασέ η μπάλα κτύπησε στους αμυντικούς και στη συνέχεια απομακρύνθηκε η μπάλα.

Το 15λεπτό φωτιά με Περεϊρα

Ο Απόλλωνας όσο περνούσαν τα λεπτά έβαζε περισσότερη πίεση στην εστία της Μπρέστ. Στο 18ο λεπτό ήρθε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Αυγουστή. Ο Σαρδινέρο έκανε την κεφαλιά (ήταν μόνος στην μικρή περιοχή) η μπάλα πέρασε έξω. Στο 20ο ήρθε η πρώτη (από τις δυο ευκαιρίες που είχε η Μπρέστ στον αγώνα ) με τον Φρεϊρα να κάνει το πλασέ και την μπάλα να περνά λίγο έξω από το δοκάρι του Βάλε.

ΔΥΟ κλασικές σε ένα λεπτό

Ο Απόλλωνας μπορούσε να φτάσει στο γκολ αν ο Περεϊρα ήταν εύστοχος στις δυο κλασικές που βρήκε σε ένα λεπτό. Στο 35ο λεπτό ο Αργεντινός άσος του Απόλλωνα έκανε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα Gutor να διώχνει. Στο 36ο λεπτό ο Περεϊρα ήταν μόνο από το ύψος του πέναλτι έκανε το πλασέ με την μπάλα και αυτή τη φορά να καταλήγει εκτός. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Μπρέστ κέρδισε φαουλ ο Noyok, το εκτέλεσε σε ετοιμότητα ο Βάλε ο οποίος κράτησε το μηδέν.

Ξεκίνημα με γκολ και δοκάρι

Φουριόζος και στο β΄μέρος μπήκε ο Απόλλωνας. Μάλιστα στο 46ο λεπτό άνοιξε και το σκορ στο παιχνίδι. Έγινε το λάθος στην μεσαία γραμμή από τοςυ παίκτες της Μπρεστ το εκμεταλλεύτηκε ο Παπουλής ο οποίος έφυγε στην αντεπέιθεση τον ακολούθησε και ο Ζελάγια και την κατάλληλη στιγμή του έδωσε την μπάλα και ο Αργεντινός σε κενή εστία έκανε το 1-0 για τον Απόλλωνα ο οποίος στο 52ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 αφού η κεφαλιά του Περεϊρα σταμάτησε στο δοκάρι του Gutor.

2-0 και πάλι με Ζελάγια

Ο Απόλλωνας μετά το πρώτο γκολ πήρε τα πάνω του. Συνέχισε να πιέζει και για το δεύτερο γκολ κάτι το οποίο ήρθε στο 59ο λεπτό και πάλι με τον Ζελάγια. Ο Πέδρο έκανε την σέντρα με τον Αργεντινό να νικάει τον προσωπικό του αντίπαλο και με κεφαλιά αυτή τη φορά να δίνει προβάδισμα δυο τερμάτων στον Απόλλωνα.

Τρεις κλασικές σε 4 λεπτά

Στο 71ο λεπτό ο Απόλλωνας έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία με τους Πρεϊρα και Βασιλείου να κάνουν τα σουτ και τον Gutor να διώχνει και στις δυο περιπτώσεις. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σαρδινέρο να χάσει κλασική ευκαιρία αφού βρέθηκε απέναντι στον Gutor έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια.

ΓΚΟΛΑΡΑ Μάρκοβιτς για το 3-0

Με το που πέρασε στον αγωνιστικό χώτο ο Μάρκοβιτς έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Απόλλωνας κέρδισε φαουλ σε καλό σημείο και ο Σέρβος με εξαιρετική εκτέλεση φαουλ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Gurt κάνοντας το 3-0 για τους γαλάζιους. Το πάρτιο είχε και συνέχεια αφού η πίεση που ασκούσε ο Απόλλωνας για ένα τέταρτο γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα με αυτογκολ. Ο Απόλλωνας πήρε ένα μεγάλο σκορ ενόψει του επαναληπτικού και το μόνο που έχει να κάνει την ερχόμενη εβδομάδα είναι να πάει στην Λευκορωσία για να τσεκάρει την πρόκριση.

Απόλλωνας: Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Bασιλείου, Χάμπος, Σακέτι (76’ Μπρού), Σαρντινέρο (82’ Μάρκοβιτς), Παπουλής, Φακούντο, Ζελάγια (73’ Μάγκλιτσα)

Δυναμό Μπρέστ: Gutor, Kiki, Noyok, Fameyeh (82’ Krivetw) Veretilo, Zaleski, Nekhaychik, Filipovic (60’ Savitski) Yuzepchuk, Ferreira, Osuchukwu ( 46’ Khoblenko)

Keywords
Τυχαία Θέματα