Την 75η επέτειο Ανεξαρτησίας του Ισραήλ γιόρτασε η πρεσβεία στην Κύπρο

Με την παρουσία Υπουργών, ξένων και Κυπρίων διπλωμάτων, επισήμων και πολλών φίλων, η Πρεσβεία του Ισραήλ διοργάνωσε δεξίωση για την 75η επέτειο της Ημέρας Ανξαρτησίας του Ισραήλ.

Ο επίτιμος προσκεκλήμενος, Υπουργός Άμυνας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας  εξήρε την συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, «που έχει κατά ένα εντυπωσιακό τρόπο φθάσει σε νέα υψηλά επίπεδα, σε μεγάλο αριθμό τομέων όπως την ενέργεια, την άμυνα, τον τουρισμό, την κυβερνοασφάλεια, την επιχειρηματικότητα και την

καινοτομία», όπως ανέφερε.

Στην ομιλία του ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Όρεν Ανόλικ αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ, και επεσήμανε πως πέρα από τον συμβολικό χαρακτήρα, η επίσκεψη αποτελεί επιβεβαίωση της βαθιάς στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ των δυο χωρών.

«Το γεγονός πως Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε το Ισραήλ, κατά την περίοδο όταν Ισραηλινοί πολίτες δεχόντουσαν επιθέσεις με εκτόξευση ρουκετών από την Γάζα, έτυχε ιδιαίτερης εκτίμησης και αναγνώρισης από την κυβέρνηση και τον λαό της χώρας», ανέφερε.

Ο Πρέσβης βρήκε την ευκαιρία να «παραδώσει» και μαθήμα Εβραϊκών. Τρεις λέξεις- κλειδιά, που η γνώση τους μπορεί να βοηθήσει στην καλυτερη κατανόηση της χώρας  και του λαού: Chutzpah = θράσος, Tou’shiya = επινοητικότητα και Hev’re = παρέα.

« Η ανάμειξη των τριών αυτών στοιχείων καθορίζει τον χαρακτήρα μας, εξήγησε. Μια δυναμική και ζωντανή κοινωνία, καινοτόμα νοοτροπία, και ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί».

«Μιλώντας για κοινωνικούς δεσμούς, συνέχισε, πιστεύω ότι η πραγματική δύναμη του Ισραήλ βρίσκεται στον λαό και την κοινωνική ποικιλομορφία του, με ανθρώπους από διάφορα εθνοτικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά υπόβαθρα».

Αυτή την πτυχή προβάλει η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας "Diversity: A State of Mind" των Ισραηλινών φωτογράφων Natan Dvir &Gabi Ben Avraham, που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της Λευκωσίας.

Οι εορτασμοί για τα «γενέθλια» του Ισραήλ θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του 2023 και θα κορυφωθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας, με το Ισραήλ ως τιμώμενη χώρα, σε μια σειρά εξαίρετων παραστάσεων, συμπεριλαμβανομένων της φημισμένης ομάδας χορού Kibbutz και του Εθνικού Θεάτρου Habima.

Καταλήγοντας ο Πρέσβης κ. Ανόλικ εξέφρασε εγκάρδια εκτίμηση για όλους αυτούς που συνέβαλαν στο να επιτευχθεί το σημερινό επίπεδο φιλίας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον αυτής της συμμαχίας, και ευχήθηκε η  συνεργασία και η φιλία μεταξύ των δύο κρατών να συνεχίσουν να ευδοκιμούν και στις επόμενες γενιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
75η, Ανεξαρτησίας, Ισραήλ, Κύπρο,75i, anexartisias, israil, kypro