Τιμητική διάκριση για δύο Βούλγαρους από τον Βασιλιά Κάρολο της Αγγλίας

Δύο Βούλγαροι βρίσκονται ανάμεσα στους ξένους υπηκόους που θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις από τον Βασιλιά Κάρολο της Αγγλίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική πρεσβεία στη Σόφια.

Ο ιδρυτής και διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών της Σόφιας, Στέφαν Κιτάνοβ, ανακηρύχθηκε σε Επίτιμο Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (ΜΒΕ), για τις υπηρεσίες που προσέφερε σε ταινία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Βουλγαρία.

Επίσης, ο κηπουρός της κατοικίας της βρετανικής πρεσβείας στη Σόφια, Βαλεντίν Βαλιόφσκι, έλαβε το Τιμητικό Μετάλλιο της Βρετανικής

Αυτοκρατορίας (ΒΕΜ), για τις υπηρεσίες του στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.

«Η συνεργασία μου με το Βρετανικό Συμβούλιο στην Σόφια και η επτάμηνη παραμονή μου στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1993 και το 1994 με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου υπήρξαν τα θεμέλια όσων έχω πετύχει από το 1992», δήλωσε ο Στέφαν Κιτάνοβ. «Το βραβείο είναι μία εκπληκτική διάκριση των επιτευγμάτων των δικών μου και της ομάδας με την οποία εργάζομαι τα τελευταία 30 χρόνια», πρόσθεσε, δηλώνοντας «περήφανος και ευγνώμων για την αναγνώριση αυτή».

«Εργάστηκα ως κηπουρός για την βρετανική κατοικία για 30 χρόνια. Η πρώτη μου γνωριμία με τον Βασιλιά Κάρολο, τότε Πρίγκηπα της Ουαλίας, ήταν το 1998 όταν φύτεψε μία καρυδιά στον κήπο. Στη δεύτερη συνάντησή μας, με ευχαρίστησε προσωπικά για την φροντίδα του δέντρου. Μπορώ να πω μόνο ότι αυτή είναι μία μεγάλη τιμή και αναγνώριση για μένα», δήλωσε ο Βαλεντίν Βαλιόφσκι.

Οι τιμητικές διακρίσεις απονέμονται κατόπιν πρότασης του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών σε πρόσωπα που δεν έχουν υπηκοότητα βρετανική ή της κοινοπολιτείας, αλλά έχουν συνεισφέρει σημαντικά στις σχέσεις της χώρας τους με την Αγγλία.

Με την ευκαιρία της απονομής των διακρίσεων, ο Πρέσβης της Βρετανίας στη Βουλγαρία, Δρ. Ρομπ Ντίξον, δήλωσε ότι ο κ. Κιτάνοβ συνεισέφερε σημαντικά στην ανάπτυξη των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, φέρνοντας εξαιρετικές ταινίες από την Αγγλία στο κοινό της Βουλγαρίας. Σημείωσε, ακόμα, ότι η απόφαση του βασιλιά να απονείμει την διάκριση στον κ. Βαλιόφσκι ήταν μία πρέπουσα αναγνώριση της τριαντάχρονης υπηρεσίας και αφοσίωσής του, με την οποία δημιουργήθηκε και συντηρήθηκε ένας από τους ομορφότερους κήπους στη Βουλγαρία.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Ένοχος o 23χρονος που είχε πετάξει αυγά κατά του Βασιλιά Καρόλου

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα