Τηλεφώνημα για βόμβα στο Λιμάνι Λεμεσού

Σε κινητοποίηση τέθηκαν γύρω στις 11:15 οι Αρχές ασφαλείας, μετά από απειλητικό τηλεφώνημα για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού εντός του λιμανιού της Λεμεσού.

Μέχρι στιγμής δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε, ενώ δεν αποκλείεται το τηλεφώνημα να σχετίζεται με έρευνες που γίνονται σε εμπορευματοκιβώτια για εντοπισμό εξαρτημάτων από κλοπιμαία οχήματα.

Συγκεκριμένα, όπως επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο λιμενάρχης Γιώργος Πούρος, άγνωστο πρόσωπο τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο του λιμανιού της Λεμεσού και

απλά ανέφερε πως υπάρχει βόμβα.

Αμέσως τέθηκε σε συναγερμό η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και πυροτεχνουργοί, μέλη του ΤΑΕ και άλλων τμημάτων, άρχισαν έρευνες με τη βοήθεια ανιχνευτικών σκύλων, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει εντοπιστεί οτιδήποτε το ύποπτο.

Εν τω μεταξύ, από το πρωί πραγματοποιείται στο λιμάνι Λεμεσού επιχείρηση της Αστυνομίας, μετά από πληροφορία για ύπαρξη εξαρτημάτων από κλοπιμαία οχήματα στην Κύπρο, τα οποία θα μεταφέρονταν στο εξωτερικό.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε τέσσερα εμπορευματοκιβώτια, ενώ η Αστυνομία φαίνεται να μην αποκλείει το ενδεχόμενο, τα δυο περιστατικά να συνδέονται μεταξύ τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα