Τηλεφωνική Τζόνσον-Ακιντζί για ενωτικό δημοψήφισμα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, κατά την οποία ο πρώτος ενημέρωσε τον κ. Τζόνσον για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Ακιντζί κατά την τηλεφωνική συζήτηση διάρκειας 25 λεπτών, αναφέρθηκε στις ευαισθησίες της τουρκοκυπριακής πλευράς σε σχέση με την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για το ενωτικό δημοψήφισμα

και την προσέγγιση της τουρκοκυπριακής πλευράς στη διαδικασία των συνομιλιών.

Σημειώνεται, ότι ο Τζόνσον είχε συναντηθεί με τον κατοχικό ηγέτη τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο κατοχικός ηγέτης εξέφραζε, τότε, τη θέση του για το τι είχε γίνει στο Μοντ Πελεράντ.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι οι προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, τέθηκαν στη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με τον Βρετανό ομόλογό του στο περιθώριο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις αρχές του μήνα. Ο Τζόνσον είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι η εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής φόρμουλας είναι εφικτή και ο Ι.Κασουλίδης υπογράμμισε πως ενώ έχουν κατατεθεί διάφορες εποικοδομητικές ιδέες, σαφώς το δικαίωμα μονομερούς επέμβασης από τρίτο κράτος και αορίστου διάρκειας παραμονή τουρκικών στρατευμάτων είναι εκτός συζήτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα