Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ- Ακιντζί για τη θεομηνία σε κατεχόμενα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε π Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Μουσταφά Ακιντζί για τη θεομηνία που έπληξε τα κατεχόμενα, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Σε ανάρτησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, έγραψε: ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε τηλεφωνική επικοινωνία εξέφρασε στον Μουσταφά Ακιντζί ειλικρινή συλλυπητήρια για νεκρούς από καιρικά φαινόμενα κ αλληλεγγύη, καθώς κ προσφορά

για όποια βοήθεια. Ο Μουσταφά Ακιντζί ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και την πρόθεση βοήθειας, σημειώνοντας ότι η κατάσταση αντιμετωπίζεται.

Να θυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, είπε απόψε ότι είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε βοήθεια στα κατεχόμενα σε σχέση με τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις κατεχόμενες περιοχές λόγω των πλημμυρών.

Προσερχόμενος στην τελετή εγκαινίων του Σπιτιού του Μάρωνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς αν έχει επικοινωνήσει με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για το θέμα των πλημμυρών στα κατεχόμενα, είπε ότι «θα επικοινωνήσω. Έχω ήδη διαμηνύσει ότι αν θέλανε την οποιαδήποτε βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να την παράσχουμε. Όμως, δεν κατέστη δυνατόν να μιλήσουμε ακόμα με τον κ. Ακκιντζί».

Ερωτηθείς για τη σημασία των αποψινών εγκαινίων τόσο για την Κύπρο όσο και για τους Μαρωνίτες, ο Πρόεδρος είπε ότι «οι Μαρωνίτες βρίσκονται εδώ από τον 7ο αιώνα και έχουν συμβάλει στον πολιτισμό, την οικονομία, είναι ένα μαζί μας, είναι αδέλφια».

Πρόεδρος @AnastasiadesCY με τηλεφ. εξέφρασε στον @MustafaAkinci_1 ειλικρινή συλληπητήρια για νεκρούς από καιρικά φαινόμενα κ αλληλεγγύη,καθώς κ προσφορά για όποια βοήθεια @MustafaAkinci_1 ευχαρίστησε για ενδιαφέρον κ πρόθεση βοήθειας, σημειώνοντας ότι η κατάσταση αντιμετωπίζεται pic.twitter.com/i77XL7Ktot

— Prodromos Prodromou (@pprodromou) December 6, 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα