Τι θα ήθελα να αλλάξω, σε περίπτωση που εκλεγώ;

Η πολιτική είναι μια τέχνη που δεν μου πάει, όπως την έχουν καταντήσει οι πολιτικοί στις μέρες μας! Η πολιτική είναι μια τέχνη που δεν στηρίζεται στην αλήθεια και στην συνέπεια απέναντι τουλάχιστον στον λαό που πολλά περιμένει από την πολιτική. Αυτό θέλω να αλλάξω! Ποτέ δεν περίμενα τίποτα από αυτούς τους πολιτικούς και είναι οδυνηρό να το λέμε! Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν ριζικές αλλαγές.

Θα ήθελα να αγωνιστώ σκληρά για να αλλάξω όλα όσα δεν μας αρέσουν και όλα όσα δεν μας ταιριάζουν και μας ενοχλούν. Ορισμένα από τα προβλήματα που θέλω να αλλάξω θα τα χώριζα σε διάφορες κατηγορίες

ή ενότητες. Ιεραρχώντας τα, θα έλεγα ότι πρώτης γραμμής είναι η ανεργία αφού ένα τεράστιο ποσοστό των ανθρώπων που ζουν στην ελεύθερη Αμμόχωστο δεν έχει εργασία.

Και όταν δεν έχεις εργασία είσαι σε ένα δύσκολο και γκρίζο περιβάλλον. Επίκεντρο για μένα είναι ο άνθρωπος και θα πρέπει να επενδύσει η κυπριακή πολιτεία στους ανθρώπους της, οι οποίοι είναι ικανοί, άξιοι, δημιουργικοί και έχουν όρεξη να εργαστούν σκληρά και να προσφέρουν.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε ότι στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου τον Ιανουάριο του 2016 υπήρχαν 6.139 άνεργοι, ενώ το γραφείο εξευρέσεως εργασίας τον μήνα Ιανουάριο στην ελεύθερη Αμμόχωστο βρήκε μόλις σε 3 άνεργους εργασία. Οι αριθμοί είναι εκεί και μιλούν.

Τον Φεβρουάριο του 2016 οι άνεργοι στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ήταν 6.062, ενώ το γραφείο εξευρέσεως εργασίας τον μήνα Φεβρουάριο βρήκε μόλις σε 5 άνεργους εργασία. Αυτά τα ποσοστά εκτός από τραγικά είναι τα χαμηλότερα από όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Οι άνθρωποι στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου όπως όλοι ξέρουμε ως επί το πλείστον ασχολούνται με τον τουρισμό, την γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία τα κτηματομεσιτικά και την παροχή υπηρεσιών. Το κράτος αρχικά θα πρέπει με στοχευμένες ενέργειες του, να λειτουργήσει υποβοηθητικά ως προς την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, και από την αρχή της κρίσης θα έπρεπε να στηρίξει αυτές τις ομάδες πολιτών έμπρακτα και όχι με μισόλογα ή με υποσχέσεις που άλλοτε τηρούνται και άλλοτε μισοτηρούνται. Αυτά είναι διαχρονικά προβλήματα εδώ και δεκαετίες.

Επίσης θα πρέπει να κάνουμε και ειδική αναφορά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελεύθερη Αμμόχωστος ως προς τις αρνητικές επιπτώσεις που δημιουργούνται από τον ανθρώπινο παράγοντα στο φυσικό περιβάλλον, στην δημόσια υγεία, ασφάλεια και ποιότητα ζωής των απλών πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα