Τι συνέβη άραγε στο «νησί της παιδοφιλίας» του Έπσταϊν - Ο μυστηριώδης ναός

Οι καλεσμένοι στα νησιά του Έπσταϊν προέρχονταν από όλο τον κόσμο και από τα υψηλότερα κλιμάκια της κοινωνίας: διασημότητες και επιστήμονες και μέλη βασιλικών οικογενειών, προσγειώνονταν με ιδιωτικά τζετ και στην συνέχεια επιβιβάζονταν σε ελικόπτερο για το «κολασμένο» νησί.

Ο ιδιοκτήτης του άρεσε να το αποκαλεί «Little St Jeff». Οι ντόπιοι το αποκαλούσαν «Παιδόφιλο Νησί». Αλλά ποια είναι η αλήθεια για τον Little St James, τον ιδιωτικό παράδεισο των 75 στρεμμάτων στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ

που κάποτε ο δισεκατομμυριούχος Jeffrey Epstein που καταδικάστηκε για σεξουαλικές επιθέσεις αποκαλούσε σπίτι;

Διαβάστε επίσης: Τζέφρι Έπσταϊν: Βόμβα με τον Μπιλ Κλίντον στη λίστα με τους πελάτες του

Μια ποινική καταγγελία από τον γενικό εισαγγελέα των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων το περιέγραψε ως «το τέλειο καταφύγιο και καταφύγιο για την διακίνηση νεαρών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών για σεξουαλική δουλεία, κακοποίηση παιδιών και σεξουαλικές επιθέσεις».

Σε αυτό το νησί, η καταγγελία λέει: «Ο Έπσταϊν και οι συνεργάτες του θα μπορούσαν να αποφύγουν τον εντοπισμό της παράνομης δραστηριότητάς τους από τις Παρθένες Νήσους και τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου και να εμποδίσουν αυτές τις νεαρές γυναίκες και τα ανήλικα κορίτσια να φύγουν ελεύθερα και να ξεφύγουν από την κακοποίηση».

Το νησί εμφανίστηκε στην δίκη της Ghislaine Maxwell για σεξουαλική διακίνηση τον Δεκέμβριο. Καταδικάστηκε για πέντε κατηγορίες για σεξουαλική εμπορία και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης συν πρόστιμο 750.000 δολαρίων στις 28 Ιουνίου.

Τελικά, τον Μάιο του 2023, το νησί πουλήθηκε σε έναν πλούσιο επενδυτή για λιγότερο από το ήμισυ της αρχικής του τιμής , με την ελπίδα να μετατραπεί σε πολυτελές θέρετρο.

Η Independent κατέγραψε όλα όσα γνωρίζουμε  για το Little St James και τι έκανε εκεί ο Έπσταϊν:  

Πού είναι το νησί του Τζέφρι Έπσταϊν και πώς είναι;

Το Little St James είναι ένα μικρό νησί που περιβάλλεται από κοραλλιογενείς υφάλους στα φωτεινά γαλάζια νερά των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ, με προστατευμένους κολπίσκους και δασικά άλση που υψώνονται σε δραματικές ανεμοδαρμένες κορυφογραμμές και απόκρημνους βράχους.

Βρίσκεται ακριβώς έξω από το νοτιοανατολικό άκρο του Αγίου Θωμά, ενός από τα τρία κύρια νησιά του αρχιπελάγους της Καραϊβικής .

Oι Παρθένες Νήσοι  αγοράστηκαν από την Δανία από την αμερικανική κυβέρνηση στο απόγειο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου προκειμένου να σταματήσει η χρήση τους ως γερμανική βάση υποβρυχίων.

Σήμερα, πολλοί οικονομικοί εμπειρογνώμονες τα θεωρούν φορολογικό παράδεισο , με τεράστιες εκπτώσεις στον εταιρικό φόρο και στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων που διατίθενται σε εταιρείες που εδρεύουν εκεί.

Εκεί, στις Παρθένες Νήσους ο Έπσταϊν εγγράφηκε ως σεξουαλικός δράστης το 2010, μετά την πρώτη του καταδίκη για παιδική πορνεία το 2008. Επίσης, ίδρυσε τις shell εταιρείες σε ένα μικρό γραφείο χωρίς σήμα σε ένα παραθαλάσσιο εμπορικό κέντρο στο St Thomas, 

Το 1998, αγόρασε το Little St James από τον κεφαλαιουχικό Arch Cummin μέσω μιας shell company  πληρώνοντας σύμφωνα με πληροφορίες κάτι λιγότερο από 8 εκατομμύρια δολάρια. Ο νέος ιδιοκτήτης καθάρισε γρήγορα όλη την εγγενή βλάστηση και την αντικατέστησε με φοίνικες μήκους 40 ποδιών.

Ξεκινώντας το 2007, ο Έπσταϊν ξεκίνησε ένα τεράστιο πρόγραμμα κατασκευής και αναδιαμόρφωσης που προκάλεσε υποψίες από τους τοπικούς αξιωματούχους. Το κύριο συγκρότημά του σχεδόν διπλασιάστηκε σε μέγεθος, και ξεφύτρωσε ένα βελούδινο αρχοντικό με μια εξωτερική βεράντα που συνδέει την κύρια κρεβατοκάμαρα και την πισίνα, μαζί με ένα σύστημα αφαλάτωσης.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ένα εκτεταμένο δίκτυο από βεράντες, εξοχικές κατοικίες, παραθαλάσσια σπίτια, πισίνες, αποβάθρες, κτίρια κοινής ωφέλειας, ένα ελικοδρόμιο, ένα γήπεδο τένις, κάποιο είδος κλειστής λίμνης ή λιμνοθάλασσας και διάφορες καλύβες άγνωστου σκοπού, όλα συνδεδεμένα με φοίνικες, δρόμοι με λωρίδες όπου τα καροτσάκια του γκολφ μετέφεραν τους επισκέπτες από μέρος σε μέρος (ένα ταξίδι στο νησί σύμφωνα με πληροφορίες διαρκούσε περίπου πέντε λεπτά).

Εκπληκτικά πλάνα από drone που δημοσιεύτηκαν στο YouTube προσφέρουν μια πιο προσεκτική ματιά, με ένα τεράστιο ηλιακό ρολόι στο κέντρο του νησιού.

Ο μυστηριώδης ναός 

Στο άλλο άκρο από το αρχοντικό του Έπσταϊν βρίσκεται ένα μυστήριο κτίριο σε σχήμα κουτιού με μπλε και άσπρη ριγέ δομή που συχνά αναφέρεται ως «ναός», που περιβάλλεται από μια βεράντα με μοτίβο κόκκινου λαβύρινθου. Προηγουμένως είχε έναν χρυσό τρούλο και δύο χρυσά αγάλματα στην οροφή του, τα οποία φέρεται καταστράφηκαν από τον τυφώνα Μαρία.

Πολλοί το έχουν περιγράψει ποικιλοτρόπως ως είσοδο σε μια υπόγεια «φωλιά», έναν βωμό σε μια αιγυπτιακή θεότητα, ως τόπο ταφής για τους γονείς του ή ως τόπο τελετουργικής σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά μια έρευνα από το Business Insider κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν πιθανότατα μια ιδιωτική μελέτη  και αίθουσα μουσικής για τον Έπσταϊν.

But seriously, what's up with this weird temple thing on Jeffrey Epstein's private island? pic.twitter.com/njxfg2HahN

— Jon Gabriel (@exjon) July 9, 2019

Το 2016, ο Έπσταϊν αγόρασε επίσης το γειτονικό νησί Γκρέιτ Σεντ Τζέιμς, περίπου διπλάσιο σε έκταση 165 στρεμμάτων

Πώς ήταν η ζωή στο νησί;

Τις ημέρες πριν από την καταδίκη του το 2008, ο Έπσταϊν επισκεπτόταν το Μικρό Σεντ Τζέιμς δύο ή τρεις φορές το μήνα, μένοντας αρκετές ημέρες την φορά. Ένας πρώην υπάλληλος το περιέγραψε ως «ένα καταφύγιο που μοιάζει με το Ζεν», όπου ο Έπσταϊν έκανε βόλτες με σαγιονάρες, με «διαλογιστική μουσική» να παίζει από ηχεία και τις γυναίκες συχνά να κάνουν ηλιοθεραπεία τόπλες.

Υπήρχαν πάντα γυναίκες, φυσικά: συχνά ελκυστικές, μερικές φορές ύποπτα νεαρές, στην αγκαλιά του Έπσταϊν ή σε έναν από τους πολλούς καλεσμένους του ή, μερικές φορές, μεταφερόντουσαν σε ομάδες σε ένα σκάφος 38 ποδιών που ονομαζόταν Lady Ghislaine, σύμφωνα με πληροφορίες από την συνεργάτιδα για χρόνια του Έπσταϊν, Ghislaine Maxwell.

Το νησί είχε προσωπικό περίπου 70 ατόμων, από φύλακες και κηπουρούς μέχρι κυρίες πλυντηρίου μέχρι καπετάνιους σε εφημερία. Φορούσαν μαύρα ή άσπρα μπλουζάκια πόλο και ορκίστηκαν σε αυστηρή μυστικότητα, με οδηγίες να μένουν μακριά από τα μάτια του Έπσταϊν όταν έκαναν τη δουλειά τους. Τους απαγορεύτηκε επίσης να εισέλθουν σε ένα από τα δύο γραφεία του Έπσταϊν στο κύριο αρχοντικό, το ένα από τα οποία στέγαζε ένα φυλασσόμενο χαλύβδινο χρηματοκιβώτιο.

«Ήταν ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος και, ενώ δεν εγκρίνω πράγματα για τα οποία κατηγορείται, μου άρεσε πολύ», είπε στην Daily Mail ο Μάιλς Αλεξάντερ, ο οποίος μαζί με την σύζυγό του, Κάθι, διοικούσαν το νησί μεταξύ 1999 και 2007.

Ποιους φιλοξένησε ο Έπσταϊν στο νησί του;

Φυσικά, πάντα υπήρχαν καλεσμένοι. Μεταξύ των διάσημων ονομάτων που φέρεται να φιλοξένησε ο Έπσταϊν ήταν ο θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking, ο νομπελίστας Lawrence Krauss, ο κωμικός Chris Tucker , ο ηθοποιός Kevin Spacey , ο μεγιστάνας της Victoria Secret Les Wexner, το μοντέλο Naomi Campbell , ο πρώην βοηθός του Tony Blair Λόρδος Peter .

Έχει υποστηριχθεί ότι ο Μπιλ Κλίντον ήταν επίσης καλεσμένος, αν και αρνείται ότι ήταν ποτέ εκεί. Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πέταξε με ένα από τα ιδιωτικά τζετ του Έπσταϊν, αλλά δεν είναι σαφές εάν επισκέφθηκε το νησί. Ο μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ λέγεται μάλιστα ότι έκανε πρόταση γάμου στo supermodel Claudia Schiffer εκεί.

Δεν υπήρχαν από κανένα υποψίες;

Σίγουρα υπήρχαν. Από την αρχή, οι ντόπιοι στον Άγιο Θωμά ψιθύρισαν για τις σκοτεινές δραστηριότητες του Έπσταϊν, αποκαλώντας τα ιδιωτικά του τζετ «Lolita Express». Όταν δύτες κολύμπησαν κοντά στο νησί, οι φρουροί ασφαλείας φάνηκαν να περιπολούν στην άκρη του νερού.

Ένας άλλος υπάλληλος του αεροδιάδρομου του Αγίου Θωμά έλεγε για όσους ταξίδευαν στο νησί: «Θα υπήρχαν κορίτσια που μοιάζουν σαν να πηγαίνουν στο γυμνάσιο. Έδειχναν πολύ νέοι όλοι. Φορούσαν πάντα κολεγιακά φούτερ. Μερικές φορές, τα κορίτσια κουβαλούσαν τσάντες για ψώνια από επώνυμες μάρκες όπως η Gucci και ο Dior».

Ο Μάιλς Αλεξάντερ είπε ότι μερικές φορές έπρεπε να αρνηθεί τα αιτήματα του Έπσταϊν να κάνει λαθραία μεταφορά γυναικών καλεσμένων με βάρκα χωρίς να καταγράψει τα ονόματά τους και τους αριθμούς διαβατηρίων στην κυβέρνηση του Αγίου Θωμά.

Τι πραγματικά συνέβη στο νησί του Επστάιν;

Αυτό είναι το αντικείμενο πολλών δικαστικών υποθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά οι κατηγορίες είναι συγκλονιστικές.

Σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε η κατήγορος του Πρίγκιπα Άντριου, Βιρτζίνια Ρόμπερτς Γκιουφρ , το Little St James ήταν το κέντρο ενός παγκόσμιου προγράμματος κακοποίησης στο οποίο οι στρατολόγοι που εργάζονταν για τον Έπσταϊν στόχευαν νεαρές γυναίκες που ήταν ανοιχτές σε κακοποίηση και χειραγώγηση, έπαιζαν με τις ελπίδες και τους φόβους τους,  τυφλωμένες με τις  «επιδείξεις τεράστιας περιουσίας και δύναμης», στην συνέχεια τις ανάγκαζαν να κάνουν σεξ με πελάτες, ενώ τις απειλούσαν και τις εκβίαζαν.

Η κ. Γκιουφρ λέει ότι ο πρίγκιπας Andrew την κακοποίησε σεξουαλικά στο Little St James όταν ήταν 17 ετών, κάτι που ο πρίγκιπας "διαψεύδει κατηγορηματικά".

Κόμβος ενός παγκόσμιου δικτύου 

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα των Παρθένων Νήσων έκανε παρόμοιους ισχυρισμούς, λέγοντας: «Μεταξύ 2001 και 2019 η Epstein Enterprise μετέφερε ανήλικα κορίτσια και νεαρές γυναίκες στις Παρθένες Νήσους, οι οποίες στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο ή ιδιωτικό σκάφος στο Little St James όπου υποβλήθηκαν παραπλανητικά σε σεξουαλική δουλεία, εξαναγκασμό σε σεξουαλικές πράξεις και εξαναγκασμό σε εμπορική σεξουαλική δραστηριότητα και καταναγκαστική εργασία.

Στην πραγματικότητα, η καταγγελία περιγράφει το  Little St James ως ένα μόνο βήμα σε έναν παγκόσμιο ιστό ιδιωτικών πτήσεων που μετέφεραν θύματα σεξουαλικής εμπορίας στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Ταγγέρη, την Γρανάδα, το Σεντ Λούις, το Παλμ Μπιτς, το Ατλάντικ Σίτι και όχι μόνο. Λέγεται ότι ορισμένα θύματα ήταν μόλις 12 ετών.

Η καταγγελία ισχυρίζεται επίσης ότι το Little St James χρησίμευε ως φυλακή για τα θύματα, με τον Έπστάιν να ελέγχει κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Μια 15χρονη είπε ότι προσπάθησε να δραπετεύσει κολυμπώντας, αλλά ο Έπσταϊν οργάνωσε μια ομάδα αναζήτησης, την συνέλαβε ξανά και της κατέσχεσε το διαβατήριό της.

Ένα φερόμενο θύμα είπε στο CBS News ότι είχε βιαστεί στο γραφείο του Epstein στο St Thomas και ότι είχε ένα όπλο δεμένο στον στύλο του κρεβατιού στην κρεβατοκάμαρά του στο Little St James. Η καταγγελία αναφέρει ότι ο Έπσταϊν διατηρούσε έναν ηλεκτρονικό κατάλογο ανήλικων κοριτσιών μέσα ή κοντά στις Παρθένες Νήσους που μπορούσαν να μεταφερθούν στο νησί.

Πάντως, ο Έπστάιν έβαζε τους υπαλλήλους να υπογράψουν συμφωνίες εμπιστευτικότητας που τους απαγόρευαν να μιλήσουν με τις αρχές επιβολής του νόμου και τους απαιτούσαν να αναφέρουν οποιαδήποτε έρευνα στον Έπσταϊν.

Ο Έπσταϊν πέθανε στην φυλακή το 2019, κάτι που οι αρχές έκριναν ως αυτοκτονία. Τον Ιούνιο του 2023, μια έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης αποκάλυψε έναν κατάλογο σφαλμάτων που οδήγησαν στο θάνατό του, αλλά επιβεβαίωσε την αρχική εκτίμηση.

Keywords
ναος, το νησι, daily mail, kevin spacey, victoria secret, naomi campbell, james, ηπα, jeffrey, ιουνίου, independent, εκπτωσεις, shell, arch, γκολφ, youtube, μυστήριο, μπλε, business, insider, island, twitter, gabriel, ζεν, lady, mail, hawking, victoria, secret, naomi, express, gucci, dior, cbs, news, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.youtube.com, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, τυφωνας σαντυ, εκλογες ηπα, η ζωη, ξανα, φουτερ, διαβατηριο, βημα, δανια, δουλεια, εμπορικη, εργασια, ηθοποιος, ηπα, ηχεια, λονδινο, νησι, νησια, ονοματα, προγραμμα, φωτογραφιες, cbs, daily mail, gucci, james, mail, news, shell, victoria secret, youtube, αγκαλια, ανθρωπος, ατλαντικ, βομβα, βρισκεται, γηπεδο, γονεις, γραφεια, δικη, δομη, δικτυο, αιθουσα, ειπε, εκθεση, εκτιμηση, ελπιδα, εξελιξη, επικοινωνια, επρεπε, ερευνα, ετων, ζωη, ειδος, ημισυ, υπηρχαν, γκολφ, κυβερνηση, κυρια, κοκκινου, κτιριο, κτιρια, μακρια, ματια, μυστήριο, μπλε, μπλουζακια, μικρο, μαρια, μηνυση, ομαδα, παντα, παρισι, πεθανε, πισινα, πισινες, πριγκιπας, ρολοι, σαγιοναρες, συζυγο, συνεχεια, σπιτια, στυλο, τοπλες, τρια, τσαντες, φυλακη, φυσικα, φοινικες, φορα, ψωνια, arch, business, φυλακες, gabriel, hawking, independent, ιουνίου, jeffrey, kevin spacey, κωμικος, lady, μοιαζει, naomi campbell, naomi, ομαδες, πληροφοριες, ριγε, secret, σημα, ταξιδι, θωμα, victoria, βοηθος, ξεκινησε, insider
Τυχαία Θέματα