Τι μας φέρνει το 2019 στην επετειακή έκδοση της «Σημερινής»

Ενώπιον πολλαπλών προκλήσεων θα βρεθεί η Κύπρος το 2019.

Το Κυπριακό όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αλλάζει μορφή, η αρχιτεκτονική του ενεργειακού χάρτη αλλάζει, η ρευστή γεωπολιτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και οι αναταράξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλούν ανασφάλεια αλλά και ευκαιρίες, η οικονομία στα κατεχόμενα λειτουργεί ως θρυαλλίδα εξελίξεων στις πολιτικές και κοινωνικές δομές, την ίδια ώρα που το πολιτικό

σύστημα της Δημοκρατίας καλείται να προχωρήσει σε βαθιές τομές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Οικονομίας.

Το επί θύραις 2019 είναι γεμάτο προκλήσεις, αντιφάσεις και παλιές αμαρτίες, αλλά και μεγάλες ευκαιρίες. Η μόνη βεβαιότητα είναι ότι πρόκειται για έτος που θα καθορίσει την πορεία του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες.

Οι νέες ισορροπίες, που άρχισαν να διαμορφώνονται από το 2018, αναμένεται να λάβουν οριστική μορφή εντός του επόμενου έτους. Ξεχωρίζει το τέλος εποχής της Μέρκελ, η νέα μορφή της ΕΕ μετά το Brexit, ο «νέος δρόμος του μεταξιού» που σχεδιάζει το Πεκίνο, ο δεύτερος ψυχρός πόλεμος και η κυοφορούμενη κρίση στη Μέση Ανατολή.

Αποκλειστικές αναλύσεις στην επετειακή έκδοση της «Σημερινής»

Keywords
Τυχαία Θέματα
2019, Σημερινής,2019, simerinis