Τι επαγγέλλονται οι 56 εκλεκτοί της Βουλής;

Τους 56 εκλεκτούς για τη νέα Βουλή επέλεξε η Κύπρος και από τις 10 Ιουνίου νέοι και παλιοί βουλευτές σηκώνουν μανίκια. Άλλοι εισέρχονται για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο κι άλλοι συνεχίζουν από εκεί που έμειναν.

Τι επαγγέλλονται όμως οι 56 εκλεκτοί; Πιο κάτω τα βιογραφικά τους ανά κόμμα.

ΑΚΕΛ

Άντρος Κυπριανού

Ο

Άντρος Κυπριανού γεννήθηκε το 1955 στο Στρόβολο. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Ποδινά και έχουν δύο παιδιά. Αποφοίτησε από τον Κλάδο Πολιτικής Μηχανικής του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου (ΑΤΙ) το 1976. Δύο χρόνια μετά εργοδοτήθηκε στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο, όπου εργάστηκε μέχρι το 1988.  Παρακολούθησε μαθήματα στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και έτυχε μετεκπαίδευσης στο Ρίμινι Ιταλίας.

Άριστος Δαμιανού

Ο Άριστος Δαμιανού γεννήθηκε το 1972 στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και διαμένει στη Λευκωσία. Είναι παντρεμένος με τη Σταύρη Καλοψιδιώτου και έχουν ένα γιο.Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής του Πανεπιστημίου Middlesex (LL.B Hons) και μεταπτυχιακού τίτλου στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (LL.M). Εργάζεται ως Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος.

Γιώργος Λουκαΐδης

Ο Γιώργος Λουκαΐδης γεννήθηκε το 1968 στο κατεχόμενο χωριό Πυρόι και διαμένει στην Αγλαντζιά. Είναι παντρεμένος με την Καλομοίρα Ιωάννου και έχουν δύο παιδιά. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με κατεύθυνση τις Πολιτικές Σπουδές και τη Διπλωματία.

Στέφανος Στεφάνου

Ο Στέφανος Στεφάνου γεννήθηκε στον Γερόλακκο το 1965, όπου και διέμενε μέχρι την τουρκική εισβολή. Τα μαθητικά του χρόνια τα πέρασε στο χωριό του πατέρα του, τη Δευτερά. Από το 1995 διαμένει στο Γέρι. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Γεωργία Ζήνωνος και έχουν δύο παιδιά. Σπούδασε στη Σόφια της Βουλγαρίας και είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών. Διετέλεσε Πρόεδρος της Φοιτητικής Οργάνωσης Κυπρίων Βουλγαρίας. Έπαιξε ποδόσφαιρο στην εφηβική ομάδα της Ομόνοιας Λευκωσίας (1980-1984) και διετέλεσε διεθνής με την Εθνική Νέων (1982-1984).

Χρίστος Χριστοφίδης

Ο Χρίστος Χριστοφίδης γεννήθηκε το 1974 στη Μόρφου και διαμένει στην Παλουριώτισσα, Λευκωσίας. Είναι παντρεμένος με τη Ρίτα Παναούρα και έχουν δύο παιδιά. Είναι κάτοχος πτυχίου Επιστημών της Αγωγής, πτυχίου Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο του Warwick και στην Πολιτική και Κοινωνική Θεωρία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου γεννήθηκε το 1964 στη Λεμεσό και διαμένει στη Λευκωσία. Είναι παντρεμένη με τον Άντρο Παπαπαύλου και έχουν δύο παιδιά. Σπούδασε Δημοσιογραφία στην Ελλάδα και είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας. Υπηρετεί από το 2011 ως Βουλεύτρια με το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις.

Ανδρέας Καυκαλιάς

Ο Αντρέας Καυκαλιάς γεννήθηκε το 1971 στη Λεμεσό, όπου και διαμένει. Είναι παντρεμένος με τη Νίκη Λαζάρου και έχουν τρία παιδιά. Κατέχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Κώστας Κώστα

Ο Κώστας Κώστα γεννήθηκε το 1971 στο Ζακάκι και είναι παντρεμένος με τη Λία Λεβέντη από τον Άγιο Αθανάσιο και έχουν μία κόρη. Είναι απόφοιτος του Λυκείου Αγίου Αντωνίου Λεμεσού.

Από το 1991 εργαζόταν στο Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών με καθήκοντα Τεχνικού Επιθεωρητή στην επαρχία Λεμεσού, θέση από την οποία παραιτήθηκε, μετά από την εκλογή του στο βουλευτικό αξίωμα το 2011.

Μαρίνα Νικολάου

H Μαρίνα Νικολάου γεννήθηκε το 1986 στη Λεμεσό και κατάγεται από το Πελένδρι. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και παράλληλα παρακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα «Επικοινωνία και ΜΜΕ σε Περιόδους Κρίσης» στο Πανεπιστήμιο Frederick.

Γιώργος Κουκουμάς

Ο Γιώργος Κουκουμάς γεννήθηκε το 1983 στη Λάρνακα και κατάγεται από την κατεχόμενη Αγκαστίνα και το Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθήνας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου LLM στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο του University of London.

Νίκος Κέττηρος

Ο Νίκος Σάββα Κέττηρος γεννήθηκε το 1974 στη Λάρνακα, όπου και διαμένει. Κατάγεται από την κατεχόμενη Λύση. Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Νικολέττη Κέττηρου και έχουν δύο παιδιά. Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία στην Κύπρο και στη συνέχεια στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό.

Γιαννάκης Γαβριήλ

Ο Γιαννάκης Γαβριήλ γεννήθηκε το 1961 στην Αμμόχωστο και κατάγεται από τη Δερύνεια, όπου και διαμένει. Είναι παντρεμένος με τη Χρυσταλλένη Ιωάννου και έχουν δύο παιδιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικής της Βιομηχανίας και Επεξεργασίας του Ξύλου στην Ουγγαρία και εργάστηκε ως καθηγητής στον κλάδο της Ξυλουργικής-Επιπλοποιίας (1996-2008).

Ανδρέας Πασιουρτίδης

Γεννήθηκε το 1984 στη Λάρνακα, όπου και διαμένει. Είναι παντρεμένος με την Τάρσια Σταύρου και έχουν δύο παιδιά. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου «LLM in Commercial Law» του Tμήματος Νομικής του University of Bristol στο Ηνωμένο Βασίλειο, με εξειδίκευση στο Εταιρικό Δίκαιο, το Τραπεζικό Δίκαιο, το Δίκαιο των Συμβάσεων και το Δίκαιο Τεχνολογίας και Πληροφοριών. Διατηρεί δική του Δικηγορική Εταιρεία στην οποία εργάζεται ως Δικηγόρος-Νομικός Σύμβουλος και είναι επίσης Μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος σε εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Βαλεντίνος Φακοντής

Γεννήθηκε το 1985 στην Πάφο και διαμένει στη Γεροσκήπου. Είναι παντρεμένος με τη Νιόβη Μιχαήλ και έχουν τρία παιδιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός.

Χρίστος Χριστόφιας

O Χρίστος Χριστόφιας γεννήθηκε το 1983 στη Λευκωσία και κατάγεται από το κατεχόμενο Δίκωμο. Είναι παντρεμένος με τη Μαρίνα Σάββα και έχουν ένα παιδί. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

ΔΗΠΑ

Μάριος Καρογιάν

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1961.Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Περούτζιας, με ειδίκευση στον ιστορικό και διεθνή κλάδο.

Μαρίνος Μουσιούττας

Γεννήθηκε στο Καϊμακλί, το 1964. Γονείς του ο Νίκος Μουσιούττας, γνωστός αγωνιστής της ΕΟΚΑ, ιδρυτικό μέλος και ηγετικό στέλεχος του ΔΗΚΟ και η Νίνα Κοιλαρά. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο State University of New York. Κατέχει μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης.

Αλέκος Τρυφωνίδης

Γεννήθηκε το 1968 στο Σινά Όρος, Σολέας. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο. Από το 1993 εργάζεται στην CYTA ως Τεχνικός Μηχανικός.

Μιχάλης Γιακουμή

Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1986. Πτυχιούχος Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του SURREY του Ηνωμένου Βασιλείου. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ευρωπαϊκή Πολιτική επίσης από το Πανεπιστήμιο του SURREY του Ηνωμένου Βασιλείου. Απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ (Διοίκηση Επιχειρήσεων) από το CIM, όπου φοίτησε με υποτροφία.

ΔΗΚΟ

Νικόλας Παπαδόπουλος

Γεννήθηκε το 1973 στη Λευκωσία. Είναι έγγαμος με τη Γιώτα Κυπριανίδου. Έχει τρεις κόρες και ένα γιο. Σπούδασε Νομικά (LL.B., Barrister-at-Law) στο University College London του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Είναι δικηγόρος.

Χριστιάνα Ερωτοκρίτου

Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου γεννήθηκε τον Μάιο του 1973 στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία και στη συνέχεια σπούδασε στο University of Wolverhampton στην Αγγλία όπου απέκτησε πτυχίο Νομικής (LLB). Στη συνέχεια απέκτησε τον τίτλο Barrister-at-Law από το Lincoln’s Inn στο Λονδίνο. Ξεκίνησε να εργάζεται ως δικηγόρος τον Σεπτέμβριο του 1996 και εργάστηκε ως μάχιμη δικηγόρος στο γραφείο Ανδρέας Π. Ερωτοκρίτου &Σια ΔΕΠΕ στο οποίο σήμερα είναι συνέταιρος.

Χρύσης Παντελίδης

Γεννήθηκε το 1975, κατάγεται από την κατεχόμενη Αμμόχωστο και τα τελευταία 20 χρόνια κατοικεί στη Λευκωσία. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος πτυχίου Κοινωνιολογίας και μέλος του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων Κύπρου.

Παύλος Μυλωνάς

Κατάγεται από τον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας, ο οποίος είναι σήμερα κατεχόμενος από τα τουρκικά στρατεύματα. Γεννήθηκε την 1η Μαρτίου του 1967 και έχει τρεις γιους. Σπούδασε Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συμμετείχε σε εκπαιδευτικά δημοσιογραφικά σεμινάρια Μάλτα, και Αθήνα , διεύθυνση και διοίκηση, μαθήματα ορθοφωνίας και τηλεοπτικής παρουσίασης .Εργάστηκε ως δημοσιογράφος.

Πανίκος Λεωνίδου

Ο Πανίκος Λεωνίδου γεννήθηκε στην Πάχνα στις 15 Σεπτεμβρίου 1959. Είναι πτυχιούχος Νομικής, Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ελληνικού Πολιτισμού του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ). Ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου στην Λεμεσό.

Ζαχαρίας Κουλίας

Γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου το 1950 και μεγάλωσε στο Ριζοκάρπασο Αμμοχώστου. Φοίτησε στα σχολεία Ριζοκαρπάσου Δημοτικό και Ελληνικό Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου. Είναι έγγαμος με την Ανδριανή Παναγή και έχει δύο παιδιά, ένα υιό και μια κόρη. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασκεί τη Δικηγορία από το 1984.

Χρίστος Σενέκκης

Νομικός, απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διεθνολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Χρίστος Ορφανίδης

Κατάγεται από την Αμμόχωστο και γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1961. Είναι έγγαμος με την Ξένια Ιωάννου. Έχει μία κόρη και ένα γιο και είναι διευθυντής ασφαλιστικού γραφείου.

Χρύσανθος Σαββίδης

Γεννήθηκε στην Πάφο το 1971. Είναι παντρεμένος με την Άντρη Κωνσταντίνου και έχει δύο παιδιά τον Ηρόδοτο και τη Μαρκέλλα. Απόφοιτος Α Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου 1986-1989. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πτυχίο στη Στατιστική 1991-1995. Μεταπτυχιακό (MSc Statistics with Maths) στο Πανεπιστήμιο του Sheffield της Μ. Βρετανίας 1995-1996.

ΔΗΣΥ

Αβέρωφ Νεοφύτου

Γεννήθηκε στην Αργάκα, στην περιοχή της Πάφου, στις 31/7/1961. Μετά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο της Πόλης Χρυσοχούς, σπούδασε Οικονομικά και Λογιστική στο New York Institute of Technology (NYIT), στο Long Island της Νέας Υόρκης.

Δημήτρης Δημητρίου

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1981. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Κάτοχος ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάστηκε ως συνεργάτης του Ιωάννη Κασουλίδη και ως διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας στην SPPMEDIA.

Χάρης Γεωργιάδης

Ο Χάρης Γεωργιάδης είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού από τον Ιανουάριο του 2020. Γεννήθηκε το 1972 στη Λευκωσία. Είναι παντρεμένος με τη σύμβουλο-εκπαιδευτικό Εύα Γιάγκου Γεωργιάδη και έχουν μια κόρη. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Reading της Βρετανίας (ΒΑ, ΜΑ) και υπήρξε μεταπτυχιακός ερευνητής στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Μελετών του ιδίου πανεπιστημίου. Από το 1999 είναι επαγγελματικά δραστηριοποιημένος στον τομέα του τουρισμού και διεύθυνε οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Νίκος Τορναρίτης

Γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1964. Είναι νυμφευμένος με τη Λεία Έλληνα και έχει δύο κόρες, την Αιμιλία και την Μαρία. Απόφοιτος Νομικής Σχολής – Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1988). Πολιτικές Επιστήμες: «Senior Managers in Government» (2010), Σχολή Διακυβέρνησης Τζον Φ. Κένεντι, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Ρίτα Σούπερμαν

Κατάγεται από την πόλη της Κερύνειας από το γένος Μουστάκα. Κατέχει  πτυχίο  στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία. Διετέλεσε υπεύθυνη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων  της Αστυνομίας για 15 χρόνια και αφυπηρέτησε με το βαθμό της Ανώτερης Υπαστυνόμου. Το 2016 βραβεύτηκε ως «ήρωας της χρονιάς» σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών.

Σάβια Ορφανίδου

Η Σάβια Ορφανίδου είναι από τη Λευκωσία (καταγωγή από Ακάκι και Κάτω-Δρυ). Είναι Απόφοιτη Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα και της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας
Κατέχει προπτυχιακό στα Οικονομικά – Πολιτικά (BSc Economics and Politics) στο Πανεπιστήμιο Warwick της Αγγλίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία (MA in International Political Economy), με ειδίκευση σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Warwick της Αγγλίας.

Ευθύμιος Δίπλαρος

Ο Ευθύμιος Δίπλαρος είναι Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ – Βουλευτής Λεμεσού. Γεννήθηκε στη Λεμεσό. Είναι νυμφευμένος με την Αργυρώ Ροτσίδου. Έχει τέσσερα παιδιά. Πτυχιούχος στο τομέα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Φωτεινή Τσιρίδου 

Είναι πτυχιούχος Νομικής από το City University του Λονδίνου με Άριστα (LLB/First Class Honours) και με διάκριση για καλύτερη επίδοση τελειόφοιτου Νομικής. Κατέχει επαγγελματικό τίτλο Barrister-at-Law από το Inns of Court School of Law του Λονδίνου, ως μέλος του Middle Temple της Αγγλίας και μεταπτυχιακό τίτλο Master of Lawsστο Ναυτικό Δίκαιο με Άριστα (LLM/Distinction) από το University College London (UCL). Από το 2003 ασκεί δικηγορία. 

Νίκος Σύκας

Γεννήθηκε στη Λεμεσό και κατάγεται από τη Λάνια. Έχει έναν γιο, τον Ανδρέα.

Έχει σπουδάσει  Οικονομικά, και Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι κάτοχος MBA στην Διοίκηση Επιχειρήσεων  και υπηρέτησε με επιτυχία σε διάφορες εκτελεστικές και διοικητικές θέσεις στον τραπεζικό τομέα από το 2009 μέχρι και το 2013

Κυριάκος Χατζηγιάννης

Κατάγεται από τις κοινότητες Άγιος Σέργιος και Αχερίτου της Αμμοχώστου. Γεννήθηκε το 1963. Παντρεμένος με δύο παιδιά. Σπούδασε Οικονομικά, Πολιτικές Επιστήμες, Μηχανολογία σε πανεπιστήμια της Γερμανίας. Είναι Διδάκτωρ στις Πολιτικές Επιστήμες, Πανεπιστήμιο Tübingen  Γερμανίας.

Γιώργος Κάρουλλας

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1972 και κατάγεται από τις κατεχόμενες  κοινότητες Στύλλοι και Γαϊδουρά. Μετά την τουρκική εισβολή ζει στη Λάρνακα.  Σπούδασε Παιδαγωγικά και Γεωγραφία στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στις  Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός και δίδασκε  Διδακτική της Γεωγραφίας στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του  Πανεπιστημίου Κύπρου.

Νίκος Γεωργίου

Είναι 38 ετών και είναι δικηγόρος. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου, της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου και Πρόεδρος του Σωματείου ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ. Νυμφευμένος με την Άντρεα Θεοφάνους. Μαζί έχουν δύο παιδιά, τον Γιώργο και τον Ιωάννη.

Ονούφριος Κουλλά

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1974 και κατάγεται από την κατεχόμενη κοινότητα Αγία Τριάδα Γιαλούσας. Κατέχει πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά στο L.S.E. Επίσης κατέχει τίτλο Μ.Β.Α στα χρηματοοικονομικά.

Αννίτα Δημητρίου

Κατάγεται από τους Τρούλλους και την Αμμόχωστο. Γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1985. Είναι έγγαμη με τον Ανδρέα Κυπριανού. Σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Παν. Κύπρου και κατέχει μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές του University of Kent.

Πρόδρομος Αλαμπρίτης

Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1982. Κατάγεται από την Αραδίππου, παντρεμένος με έναν γιο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δημοτική Εκπαίδευση.

Χαράλαμπος Πάζαρος

Διετέλεσε Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας ΔΗΣΥ Πάφου από το 2013-2018 και υπεύθυνος του εκλογικού επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη στις Προεδρικές του 2013. Είναι απόφοιτος Νομικής Σχολής, κάτοχος Postgraduate Diploma in Political Studies και κάτοχος Higher Diploma in Business Administration.

Μάριος Μαυρίδης

Ο Μάριος Μαυρίδης κατάγεται από την επαρχία Κερύνειας και εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από το 1992 ως Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών. Έχει φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο του Illinois στο Σικάγο, από όπου πήρε το πτυχίο BS.c. στη Λογιστική και τα οικονομικά, και το Ph.D. στα οικονομικά το 1991.

ΕΛΑΜ

Χρίστος Χρίστου

Κατάγεται από το Πολιτικό Λευκωσίας. Γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1980. Σπούδασε Ραδιολογία-Ακτινολογία στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Αθηνών.

Λίνος Παπαγιάννης

Κατάγεται από το Παραλίμνι Αμμοχώστου. Γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1988. Σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων στο Manchester Metropolitan University του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανδρέας Θεμιστοκλέους

Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους γεννήθηκε στην Πάχνα στις 15 Απριλίου 1962. Ομιλεί, πέρα από την ελληνική, την αγγλική γλώσσα. Σπούδασε μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται ως καθηγητής μαθηματικών.[1] Είναι νυμφευμένος με τη Γεωργία Αριστείδου Παλούζα και έχει μία κόρη.

Σωτήρης Ιωάννου

Ο Σωτήρης Ιωάννου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1995. Φοίτησε στα μαθητικά του χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Προδρόμου, στο Γυμνάσιο Δροσιάς και στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και αποφοίτησε το 2019.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου

Γεννήθηκε στην Αγλαντζιά το 1955 και αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1973. Σπούδασε Ηλεκτρονική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο του City στο Λονδίνο, και εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα ως Λέκτορας Ηλεκτρονικών στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

Αλεξάνδρα Ατταλίδου

Γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1958 στην Κακοπετριά. Διαμένει μόνιμα στην Λευκωσία. Σπούδασε Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις και κατέχει μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή Διοίκηση (MBA) του Université Libre de Bruxelles. Έχει επίσης Δίπλωμα Τεχνικής Ανάλυσης των Χρηματαγορών, Δίπλωμα Τουριστικών Σπουδών και Δίπλωμα Ξεναγού. Είναι είναι διαπιστευμένο μέλος (Advanced) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Σταύρος Παπαδούρης

Γεννήθηκε το 1974 στη Λεμεσό έχοντας καταγωγή από τη Μονή Λεμεσού και τις Κέδαρες Πάφου και είναι απόφοιτος του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Με το πέρας τηςστρατιωτικής του θητείας σπούδασε Διεύθυνση Ξενοδοχείου με παράλληλες σπουδές στη Διοίκηση Τουριστικών Επαγγελμάτων. Τα τελευταία είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων.

ΕΔΕΚ

Μαρίνος Σιζόπουλος

Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1957 στη Λευκωσία. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Λεμεσό και στη συνέχεια στο χωριό Διόριος της επαρχίας Κερύνειας όπου μετακινήθηκε η οικογένεια-του και στο οποίο έζησε μέχρι την τουρκική εισβολή του 1974. Είναι απόφοιτος του Γυμνασίου Αρρένων Κύκκου του τμήματος Θετικών Επιστημών. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1983. Το 1991 απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα Ιατρικής. Είναι μέλος της Κυπριακής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Δερματολογίας.

Κωστής Ευσταθίου

Ο Κωστής Ευσταθίου κατάγεται από τη Λευκωσία. Γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1961. Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών στο Βέλγιο και στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προδιδακτορικό δίπλωμα (D.E.A.) στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο του Ανταγωνισμού Πανεπιστήμιο Βρυξελλών. Είναι Δικηγόρος.

Ανδρέας Αποστόλου

O Ανδρέας Αποστόλου είναι 35 χρονών. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Λάρνακα. Είναι νυμφευμένος με την Θεοδοσία Αποστόλου και έχουν δύο παιδιά, την Χριστίνα και τον Κωνσταντίνο. Φοίτησε στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας και μετά την στρατιωτική του θητεία σπούδασε με υποτροφία στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από το οποίο απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο MEng (Master of Engineer) σαν Πολιτικός Μηχανικός και Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Bristol Business School στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MSc Business Management).

Ηλίας Μυριάνθους

Ο Ηλίας Μυριάνθους γεννήθηκε το 1967. Μετά την στρατιωτική του θητεία μετέβηκε στο εξωτερικό για σπουδές και απέκτησε Πτυχίο στις Χρηματοοικονομικές Επιστήμες. Το 1995 δημιούργησε το δικό του ελεγκτικό γραφείο.

Keywords
βουλη, new york, νίκος αναστασιάδης, νέα, κυπρος, ιουνίου, ατι, ελλαδα, ακελ, παραιτηση λεβεντη, μμε, αθηνα, london, λύση, ουγγαρια, law, bristol, εταιρεία, θεσσαλονικη, εοκα, δηκο, york, cyta, μβα, cim, σια, σχολεια, mba, msc, statistics, long, island, government, χριστινα μουστακα, city, class, school, master, ucl, business, metropolitan, ηλεκτρονική, εθνικη τραπεζα, ρια αντωνιου, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, χατζηγιαννης, Άγιος Βαλεντίνος, ελληνικο ανδρικο casting , Καλή Χρονιά, σταυροι, κοινωνικος τουρισμος, κυπρος εκλογες, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, βουλευτες, πολυτεχνειο, τμημα φυσικης, ηλεκτρονική, αργυρω, βελγιο, εθνικη, ηγεσια, ηνωμενο βασιλειο, θεμα, θητεια, ιατρικη, κυπρου, λονδινο, μαλτα, μβα, μμε, οικονομικο πανεπιστημιο αθηνων, οικονομια, πτυχιουχος, cyta, mba, ακελ, ανοικτο πανεπιστημιο, βιογραφικα, γαβριηλ, γεωγραφια, γεωργια, γεωργιου, δημητρα, γλωσσα, γονεις, δευτερο, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δηκο, δημοσιο, διοικηση, δικη, διπλωμα, ευα, ευσταθιου, ειρηνη, εκπαιδευση, εμειναν, αιμιλια, επικοινωνια, εοκα, επιτυχια, εταιρεία, ετων, εικοσι, ηνωμενες πολιτειες, θεωρια, ιδρυμα, ιωαννου, ιστορικο, καποδιστριακο, κοινωνιολογια, κομμα, λαζαρου, λαρνακα, λευκωσια, λυκειο, λύση, μαθηματικα, μηχανικος, μαρια, ναυτικο, νικη, νομικη, ομαδα, οικογενεια, ορος, παιδικα, παιδι, παιδια, παιδαγωγικο ινστιτουτο, παντειο, πανεπιστημιο αθηνων, πανεπιστημιο κυπρου, πανεπιστημιο πατρων, ποδοσφαιρο, πτυχιο, ριμινι, σεμιναρια, συνεχεια, σικαγο, σοφια, σχολειο, τμημα, τρια, φορα, ξενια, χριστινα, χριστος, bristol, business, cim, city, class, εθνικο, γιωτα, island, εισβολη, ιουνίου, κορες, κωνσταντινου, κωστας, law, london, long, μουστακα, master, metropolitan, new york, school, statistics, σωτηρης, θεματα, θεσεις, ξεκινησε, york
Τυχαία Θέματα