Τι έγραφαν τα emails της Ελένης Λοϊζίδου με τους Ρώσους

Νέες αποκαλύψεις αναφορικά με το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τα χιλιάδες mails με πρωταγωνιστή την εισαγγελέα Ελένη Λοϊζίδου, φέρνει στο φως το ΣΙΓΜΑ και το SigmaLive.

Παρουσιάζουμε (δείτε στο PhotoGallery στο τέλος του άρθρου) σειρά από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα οποία γίνονται αναφορές ακόμα και στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Γενικό Εισαγγελέα και στον Πρόεδρο του Ανώτατου

Δικαστηρίου.

Έτσι «ψάρεψαν» τα email της Λοϊζίδου – Ακτινογραφία μέσω ιού

Ακολουθεί η μετάφραση των emails τα οποία εστάλησαν:

email #2

κ. Βλαντιμίρ

Καταρχάς πρέπει να σας ενημερώσω, ότι πρόκειται για το πρόσωπο που με κατηγόρησε για ανάρμοστη συμπεριφορά, στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και πίεσε για την διαγραφή ονόματός μου από την λίστα των τριών υποψηφίων για την θέση του Κύπριου Δικαστή στο ΕΔΑΔ .

Ο λόγος είναι ότι κατά την διάρκεια στην οποία εκείνος ήταν μέλος της επιτροπής που θα επέλεγε το τελικό πρόσωπο, αποσύρθηκε και έθεσε την δική του υποψηφιότητα (ως εκ τούτου ήμασταν και οι 2 υποψήφιοι). Όμως πριν από ένα μήνα, απέσυρε την υποψηφιότητά του και επέστρεψε στη θέση του μέλους της 3μελούς επιτροπής.

Απέστειλα επιστολή στο Στρασβούργο, διαμαρτυρόμενη για το παράνομο της διαδικασίας καθώς και για κάποια άλλα θέματα και κοινοποίησα την επιστολή αυτή σε όλα τα μέλη της 3μελούς επιτροπής. Εκείνος με κατηγόρησε για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Κανένας δεν συμφώνησε μαζί του και ο γενικός Εισαγγελέας ήταν εξοργισμένος και έγραψε μια επιστολή στην οποία αναφέρει ότι οι πράξεις του προσώπου αυτού παραβιάζουν όλες τις αρχές φυσικού δικαίου.

Αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρησιμοποίησε αυτές τις κατηγορίες ως επίσημη αιτιολόγηση για να με διαγράψει από την λίστα!! Θεωρώ όμως ότι ο κύριος λόγος της διαγραφής μου, ήταν ότι πολύ κύκλοι στη Κύπρο με οικονομικές και άλλες επιρροές, αγνόησαν το γεγονός ότι εγώ χειρίστηκα με επιτυχία όλες τις υποθέσεις έκδοσης ρώσων πολιτών και γι αυτό θέλουν να με τιμωρήσουν. Σίγουρα δεν επιθυμούν να βρίσκομαι στο ΕΔΑΔ.

Σε ότι αφορά τώρα τα θέματα που θα μπορούσαν να εγερθούν προτείνω τα εξής:

1. Την απαράδεκτη καθυστέρηση σε υποθέσεις εκδόσεων.

Οι Κονοβάλοβα και Σίμκεβιτς συνελήφθηκαν το 2009 και εκδόθηκαν το 2016 και το 2017 αντίστοιχα.

Οι εφέσεις για τις καθυστερήσεις, στις οποίες ο κύριος Νικολάτος, ως Πρόεδρος είναι υπεύθυνος συμπληρώθηκαν το 2012. Όταν του είπα πέρσι ότι δεν θα ήθελα να αναβληθούν ξανά, εκείνος με προσέβαλε λέγοντας μου «έχεις πολύ θράσος»!! Πρέπει να παραδεχτώ ότι μετά την συνάντησή μου με τον κ.

Χάικα ο οποίος επισκεπτόταν τον Γενικό Εισαγγελέα, το αφεντικό μου, έγινε πιο θετικός.

2. Το γεγονός ότι, παρόλο που το ΕΔΑΔ είχε αποφασίσει, για τις υποθέσεις Κοντορκόφκι και Γιούγκος, ότι δεν υπήρξε πολιτικό κίνητρο για την δίωξη του Κοντ και την φορολόγηση του Γιούγκος, Κυπριακά Δικαστήρια, εξακολουθούν να εκδίδουν αποφάσεις ότι υπήρξε πολιτικό κίνητρο σε αυτές τις υποθέσεις και αρνούνται την έκδοση, παρόλο που κανένας υπάλληλος του Γιούκος (Για π.χ.

Καρτάσοφ), εξαιτίας της «σχέσης» με τον Γιούγκος.

Εάν σκεφτώ οτιδήποτε άλλο θέμα θα σας ενημερώσω.

Καλό απόγευμα κ.

Βλαντιμίρ.

Μας λείψατε στην τελευταία συνεδρίαση

Ελένη

email #2

Στη διάρκεια της σημερινής ακρόασης, ζήτησα από το Δικαστήριο μερικές μέρες ώστε να μπορέσετε να μου στείλετε τις απαντήσεις για τις κατηγορίες της Μπονταρέβα.

Ο Δικαστής όρισε την ακρόαση την απόφαση για την επόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου, και είπε ότι δεν θα δώσει περαιτέρω χρόνο στη πλευρά μας.

Σε περίπτωση που έχουμε και άλλους μάρτυρες θα πρέπει να καταθέσουν στην ορισθείσα αυτή ημερομηνία.

Ως εκ τούτου σας ζητώ να στείλετε σε μένα και στο Υπ.

Δικαιοσύνης με e-mail όποιες άλλες πληροφορίες ενδεχομένως έχετε με την μορφή επιστολής.

Στις 24 Ιουλίου θα ζητήσω από λειτουργό του Υπ.

Δικαιοσύνης να έρθει στο Δικαστήριο και να καταθέσει όλα τις απαντήσεις σας ως τεκμήρια της υπόθεσης.

Σας διαβιβάζω αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα γιατί θα πρέπει να μιλήσουμε.

Στην υπόθεση αυτή είναι εκτεθειμένοι τόσο η Αστυνομία όσο και το Τμήμα Μετανάστευσης γιατί κάλυπταν την φυγόδικο.

Keywords
Τυχαία Θέματα